Relatieplanet

Update: Relatieplanet is gestopt. Lexa is een goed alternatief

Naar eigen zeggen de grootste datingsite van Nederland, en inderdaad een aanrader. Relatieplanet heeft momenteel 2.7 miljoen leden; maar waar die allemaal vandaan komen blijft onduidelijk. Wellicht dat dit inclusief Belgische en andere internationale leden is? Of wellicht worden alle leden die ooit lid zijn geweest meegeteld. Naast concurrent Lexa is dit een van de grootste datingsites.

Dit zegt natuurlijk niet zo veel over het aantal actieve leden. Het is overigens wel gewoon kosteloos om je in te schrijven en foto’s te checken. Relatieplanet werd in 2012 uitgeroepen tot zowel Beste als Meest Populaire datingsite van het jaar bij de jaarlijkse Website van het Jaar verkiezingen. Weinig klachten dus wat dat aangaat.

Samen met Lexa is dit waarschijnlijk de meest gebruikte dating service voor mensen die geen specifieke partnereisen hebben. Relatieplanet is ook een site met een relatief hoog percentage lager opgeleiden. Jammer genoeg besluiten veel singles hun profiel nauwelijks te vullen, of er alleen iets als “under construction” of “hoi” in te vullen. Hier horen we vaak klachten over. Voordeel van RP: Als niet betalende member heb je al redelijk wat opties tot je beschikking, en inschrijven is gratis.

Foto Website Relatieplanet.nl

relatieplanet website

De site houdt zich naast online dating ook bezig met het organiseren van singlefeesten en andere gezellige evenementen voor vrijgezellen. Het aanbod op de site is enorm en dit is misschien ook een nadeel; door de vele leden is het misschien lastig uit te vinden wie precies goed bij je matchen. Met een kosteloze inschrijving mag je 10 foto’s plaatsen; genoeg kans op reacties dus. De site is onderdeel van de Telegraaf Mediagroep en heeft daarmee een grote exposure. Met een inschrijving, die een minuutje duur, kunt u gelijk op zoek naar leuke profielen en foto’s bekijken. Reviews van gebruikers kun je onderaan lezen; daar vind je ook meer over de kosten.

Aantal leden: onbekend
Gratis registratie: ja
Profiel plaatsen bij gratis registratie: ja
Profielen bekijken bij gratis registratie: ja
Kosten van 3 maanden Lidmaatschap: Prijs voor 1 maand: € 24,95
Prijs voor 3 maanden: € 44,85 (gemiddeld € 14,95 per maand)
Prijs voor 6 maanden: € 59,70 (gemiddeld € 9,95 per maand). RP heeft relatief lage kosten in vergelijking met andere datingsites.
Online sinds: onbekend
Website: Relatieplanet.nl
*Genoemde cijfers zijn van het moment van het plaatsen van de posting. Sommige Dating services hanteren gecompliceerde abonnementsprijzen; check dus altijd de officiële site.

Dating sites in de categorie “algemeen” richten zich hoofdzakelijk op personen die contact of een relatie zoeken met mensen die een bepaalde religie aanhangen. In dit geval is de service niet gericht op bepaalde mensen. Heeft u ervaring of klachten over relatieplanet? Laat ze achter in de comments hier onder. Reviews zijn waardevol voor andere singles.

Bedrijfsgegevens:

Relatieplanet Nederland B.V.
t.a.v. de Klantenservice
Basisweg 30
1043 AP Amsterdam
Telefoonnummer klantenservice: 088-5052505
Voor overige informatie raden we u aan de site te bezoeken.

Aanvullende Info en Kenmerken van relatieplanet.nl

– Breed, algemeen publiek. Niet per se hoger opgeleid; in tegendeel. Veel actieve leden
– Onderdeel van Telegraaf; opgericht door de huidige eigenaar van Relatie.nl
– Organiseert ook leuke dingen offline: Single feesten in Hoofddorp, zie deze website.
– Vorig jaar bij de Website van het Jaar Verkiezing verkozen tot Beste en Meest Populaire website
– Relatief goedkope datingsite, zeker vergeleken met Parship, Be3 en Elite Dating.
– Website van het jaar in de categorie Dating
– Organiseert met Kras ook single vakanties naar verschillende bestemmingen. Kijk voor een overzicht hier.
– Geen persoonlijkheidstest; wel kun je zoeken op veel criteria.
– Heeft sinds kort een nieuw uiterlijk.
– Houdt een leuk, apart weblog bij over internetdating: daten.nl.
– Ben je geen ster in online dating maar wil je wel graag? Maak gebruik van de kennis van mevrouw Denise Janmaat: datingcoach en oprichtster van de eerste datingsite van Nederland: D-date.nl.

Relatieplanet Opzeggen

Hoe kan ik mijn account opzeggen en definitief afmelden voor Relatieplanet? Afmelden: houd de muis boven “Home” en klik op “Mijn Account”. Onderaan heb je twee keuzes: Account Deactiveren (je blijft dan nog wel onbeperkt zichtbaar voor andere singles) of Account Verwijderen. Bij deze laatste optie word je hele Relatieplanet account verwijderd en ben je niet langer lid. Abonnementsgeld wordt niet gerestitueerd.

Ervaringen met Relatieplanet

We willen graag zo veel mogelijk reviews verzamelen, dus ben je lid of lid geweest bij Relatieplanet dan willen we heel graag weten wat je van hun website vond. Is het je gelukt meerdere dates te scoren? Relatieplanet staat er om bekend dat er ook veel mannen en zelfs vrouwen zijn die voornamelijk op zoek zijn naar dates waar een onenight-stand uit volgt; is dit ook jouw ervaring? Lopen er genoeg serieuze daters rond?

Datingcoach

Internetdaters die het lastig vinden om daadwerkelijk dates te scoren of voldoende reactie te krijgen op hun dating-profiel, schakelen wel eens een datingcoach in. Er zijn de laatste jaren enorm veel ‘coaches’ bij gekomen, ook op relatie-gebied en in de liefde. Een datingcoach kan helpen bij het samenstellen van een profiel voor op datingsites als Relatieplanet, dat wél de aandacht trekt.

Zou je Relatieplanet aanraden aan single vrienden en kennissen? Je kunt jouw recensie over Relatieplanet hier onder achterlaten. mocht je klachten hebben dan hopen we dat je deze genuanceerd op kunt schrijven, dan plaatsen wij hem sowieso.

Plaats een reactie