50liefde, datingsite en ontmoetingsplek voor 50plussers

50liefde.nl is de datingsite voor 50 plussers, zo zeggen ze zelf. Waarom ze precies dé datingsite zijn, zeggen ze er niet bij. In ieder geval staat prominent op de homepage dat één op de drie hier een partner vindt, profielen handmatig gecontroleerd worden en veiligheid en anonimiteit voorop staan. Het inschrijven is er gratis, maar voor een abonnement moet betaald worden.

Update: Let op, wij en andere dating-vergelijkingssites ontvangen tamelijk veel klachten over 50liefde, bijvoorbeeld over betalingen en niet nagekomen afspraken.

Cijfers

Eén op de drie vindt een partner via 50liefde.nl. Dat is erg veel, maar helaas zijn er geen cijfers die dat onderbouwen. 50liefde.nl onderbouwt het zelf iets door aan te geven dat die één op de drie zich in de leeftijdscategorie van 45 tot 65 jaar bevindt, en dat vooral de persoonlijke benadering samen met het unieke matchingprincipe oorzaak zijn van dit hoge slagingspercentage.

50liefde

Daarnaast bestaat 57 procent van de leden op 50liefde.nl uit vrouwen en is de resterende 43 procent man. Naar eigen zeggen komt dit door de serieuze insteek, waardoor ze vooral serieuze vrouwen aantrekken. Waarom serieuze mannen niet op die serieuze insteek afkomen, wordt niet toegelicht.

Het afgelopen jaar zijn er volgens 50liefde.nl website meer dan 1 miljoen berichten verstuurd. Dat is enigszins opmerkelijk aangezien de website zelf pas bestaat sinds kerstavond 2014. Dat houdt in dat er zo’n vier berichten per minuut worden verstuurd, en dat is voor een nieuwe datingsite behoorlijk veel! Ook wordt er nog weinig op 50liefde.nl gezocht in Google.

De website van 50liefde zelf

Na het aanmelden kun je direct inloggen en is je account direct actief. Dat alle accounts handmatig gecontroleerd worden is dus twijfelachtig; dat gebeurt in ieder geval niet direct na het aanmelden. Na het inloggen krijg je direct een dashboard te zien waarop vrouwen berichten kunnen achterlaten. Mannen kunnen dat wellicht ook maar wellicht worden die berichten enkel op de dashboards van vrouwen getoond; in ons testprofiel als man staan geen berichten van andere mannen.

Opvallend is dat er veel verdacht nette berichten in bijna allemaal dezelfde schrijfstijl in het dashboard staat. Eén berichtje luidt “ik zie dagelijks dezelfde oproepjes/berichtjes voorbij komen”, dus wellicht is dat voor vrouwen ook het geval. Het vermoeden rijst hierdoor dat de berichten automatisch geplaatst worden en dus niet allemaal van echte profielen afkomstig zijn.

Opmerkelijk is ook dat de website eigendom is van Grand Mind Corp. Ltd; een bedrijf gevestigd in Hong Kong en mede de eigenaar van seksbuddy.nl, koopjesplaza.com, datingbord.nl, en zo nog een groot aantal sites. Op het TROS Radar forum zijn wel veel klachten te vinden over 50liefde. Veel consumenten zijn niet tevreden.

Ervaringen met 50liefde

Helaas zijn er geen ervaringen van gebruikers te vinden, waardoor het gissen is of de website echt werkt. Het lijkt een zoveelste standaard datingsite te zijn zonder noemenswaardige pluspunten, maar zoals eigenlijk altijd geldt: proberen kan geen kwaad. Bij aanmelding krijg je een gratis lidmaatschap, dus je kunt het op z’n minst een keer proberen als je in de doelgroep valt.

Wegens bovenstaande zijn we erg op zoek naar ervaringen met 50liefde.nl! Deze kun je hier onder achterlaten.

Andere 50plus Datingsites

Zoek je toch liever een andere 50plus site op? Op 50plus startpagina’s zoals

50plus.links.nl/
50plus-dating.expertpagina.nl/
50jaar.linkplein.net/
50jaar.de-beste-informatie.nl/
50-jaar.eigenoverzicht.nl/ 
ouderen.slimmestart.nl/

Vind je veel alternatieven. De meeste startpagina’s hebben ook andere nuttige sites voor de 50plus doelgroep.

5 gedachten over “50liefde, datingsite en ontmoetingsplek voor 50plussers”

 1. Ik ben Opgelicht voor 800 Euro door een nep profile op 50+
  Dacht dat hij te vertrouwen was maar mooi niet,hing een zielig verhaal op over zijn dochter die heel ziek was.
  Ik trapte er met bijde Benen in.
  Dacht dat 50+ te vertrouwen was maar helaas.

 2. Het heeft er alle schijn van de het team van 50liefde entertainment-profielen gebruikt die door hun zelf beheerd worden.
  Maak voor de fun een 2de account aan op een ander mail- en ipadres.
  Je krijgt van bijna dezelfde mensen berichten. Als ze van dezelfde zijn dan zijn het ook steeds dezelfde openingsberichten.
  Heb er 2 profielen lopen met een flink leeftijdsverschil.
  Heb een screenshot gemaakt van de volgens mij beheerde profielen door 50liefde.
  De rood omlijnde sturen allemaal exact dezelfde openingszin (met uiteraard alleen de naam aangepast)
  http://imgur.com/a/8aNMJ
  Hebben hier meer mensen last van en is dit aan te pakken want nergens staan zulke profielen vermeld in de AV. Dus dan betaal je voor iets wat je eigenlijk niet wilt.

 3. Mijn advies: Niet aan beginnen! Veel en veel te duur en weinig Nederlandse vrouwen (meer Belgische!). Om te beginnen: geen abonnement nemen! Ik vermoed ook nepprofielen van aantrekkelijke en veel jongere vrouwen. Nogmaals: niet doen!

 4. Ook mijn vermoeden is zéér sterk aan het worden , dat ik door ’n “fake-vrouw” aan ’t lijntje wordt gehouden . Ik had mij gratis ingeschreven , m’n persoonlijke lijst ingevuld en kwam op de betaal pagina terecht , heb niet betaald maar m’n computer uitgezet . Twee dagen later zet ik weer de computer aan en ga naar m’n e-mail . Nou wie schets mijn verbazing !! , zomaar al twee berichten van dames binnen . Ik denk hoe kan dat nu ??? Enfin klik ’n leuk profiel aan en wil lezen , maar moest WEL eerst betalen , Men heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt , dus betaal ik maar. In principe hebben we , Dromertje , zeg maar Fie , ca 2 weken gemaild . MAAR ik voelde wel langzaam aan de berichtjes die werden geschreven door Fie , de inhoud niet echt diepgaand werd . De wachttijden tussen de e-mails worden ook groter . Ja ik heb nu héél erg ’t gevoel aan ’t lijntje gehouden te worden .
  Maar , wat doe je eraan ??? Hartelijke groeten Victor Sterke .

 5. Mijn persoonlijke mening en vermoeden is dat er op deze site op grote schaal bedrog gepleegd wordt eea persoonlijk onder vonden ook heel sterk het vermoeden dat serieuze kandidaten aan een lijntje worden gehouden,is er een instantie die dit wil en kan onder zoeken i ben een man op leeftijd en vind het bedroevend dat zulke praktijken plaats vinden. Vriendelijke groet R.Plasschaert

Plaats een reactie