Date-dilemma: wie betaalt er in het restaurant?

Je vriendin heeft jou opgezadeld met een blind date. Eigenlijk doe je helemaal niet mee aan dit soort geintjes, maar ze heeft je gezegd dat hij echt heel knap is! Omdat je al een tijdje geen date hebt gehad en het leuk vindt om weer eens op stap te gaan stem je toe. En inderdaad, je vriendin heeft geen woord gelogen. Hij is inderdaad heel knap. Maar wat ze er niet bij heeft verteld is dat deze man in kwestie een ontzettende krent is, terwijl jij precies het tegenovergestelde bent. Hoe doe je dat, daten met zuinige man? Datingsite Lexa vindt er het volgende van:

Liever lopen

Het begint al bij jullie eerste ontmoeting. Hij heeft tegen jouw vriendin gezegd dat hij je wel thuis komt ophalen, omdat hij liever niet wil dat je er alleen naartoe loopt. Super galant, hier scoort hij dan ook zeker punten mee. Je doet open en hij blijkt inderdaad heel knap te zijn, maar op het moment dat jij een taxi wilt bestellen, (je draag immers hakken) zegt hij dat jullie ook prima kunnen lopen omdat een taxi te duur is. Je kijkt een beetje vreemd, hier zat je niet echt op te wachten, maar je besluit je aan te passen.

Het restaurant: de Rekening delen

rekening restaurantWanneer de serveerster vraagt wat jullie willen drinken roept hij als eerste dat een karafje kraanwater wel voldoende is. “Van alcohol krijg je alleen maar meer dorst”, is zijn argument. Het brood wat de vriendelijke serveerster op tafel zet wordt ook afgewezen, “Dat moet je achteraf altijd voor betalen, nou daar trap ik niet in”. Uiteraard bestelt meneer het allergoedkoopste wat er op de kaart staat, en omdat jij je inmiddels behoorlijk opgelaten voelt doe je maar hetzelfde. EN je had je nog wel zo verheugd op een uitgebreide date!

Wegwezen

Je had hier allang rekening mee gehouden, maar nu het zover is voelt het nog meer als een afknapper. Hij vraagt of jullie de rekening kunnen delen. En dat terwijl er bijna niets op de bon staat! Het beste wat je nu kunt doen is ja zeggen, jouw helft betalen en een taxi bestellen. Voor jou alleen. Eenmaal in de taxi bel je wat vrienden en gaan jullie gezellig cocktails drinken. Op jouw kosten, zonder de rekening te delen, om te vieren dat je maar nooit zo gierig wordt! Met dank aan datingsite Lexa. Meer weten over hen? Onze Lexa-review helpt je verder.

Wat zijn jouw ervaringen met zuinige mannen? Vindt jij dat je bij een (eerste) date altijd de rekening moet delen, of is dat te modern/ouderwets? Ga je liever drie keer goedkoop daten of 1 keer heel duur? We lezen het graag terug hier onder!

1 gedachte over “Date-dilemma: wie betaalt er in het restaurant?”

Plaats een reactie