Lexa Dating

De datingsite Lexa is één van de grootste Nederlandse datingsites, samen met Relatieplanet. De site richt zich niet op een speciale doelgroep, en heeft de grootste naamsbekendheid van alle datingsites. Lexa is genomineerd voor Datingsite van het Jaar 2015, samen met o.a. Knuz en Parship. De dienst heeft onlangs, in overleg met haar leden, hun website grondig gerenoveerd. Gebruiksgemak stond hierbij voorop. Aanmelden en rustig rondkijken kost niets, en kan op de inschrijfpagina.

Naar eigen zeggen hebben inmiddels 2 miljoen Nederlanders (verleden meegerekend) van hun datingservice gebruik gemaakt. Leuke mogelijkheden zijn onder andere Lexamessenger (een soort MSN messenger) en Lexa Live, waarmee je met andere singles kunt chatten. Deze site was in 2011 genomineerd voor de titel Website van het Jaar, in de categorie Daten. De site blogt ook; op singlelikeme.nl kun je blogposts lezen van singles die namens Lexa verhalen schrijven over het leven als single man of vrouw.

Kosten abonnement en andere cijfers

We zetten de prijzen van deze site, die dus alleen gelden voor een volledig abonnement, voor je op een rijtje. Inschrijven is altijd gratis.
Kosten voor abonnement van 1 maand: € 24,99
Kosten voor abonnement van 3 maanden: € 38,97 (gemiddeld is dat € 12,99 p/maand)
Kosten voor 6 maanden lidmaatschap: € 59,94 (gemiddeld is dat € 9,99 p/maand)
Inschrijven, de site bekijken en profielen zoeken is dus geheel kosteloos.

Over het aantal leden dat op dit moment lid zijn van Lexa is men vaag. 38% van de leden zit in de leeftijdsgroep 25-35 jaar, een kwat zit in de groep 35 tot 49 jaar. De rest is jonger of ouder. Zes op de tien leden is volgens de dienst van het vrouwelijk geslacht.

Voordelen en Nadelen van Lexa

Pluspunten:
– Genomineerd voor Datingwebsite van het jaar 2015 (Verkiezing Website van het Jaar).
– Grootste naamsbekendheid.
– Beste Date Garantie (lees de voorwaarden)
– Videochat.
– Lexa App voor iPhone, Android en Windows Phone.

Minpunten:
– Zeer algemeen publiek.
– Weinig mogelijkheden met kosteloze inschrijving.

Betalen en opzeggen

De Lexa pas (dat wil zeggen een full membership) kun je aanschaffen door middel van een eenmalige machtiging of door een betaling te doen via PayPal, Creditcard of via internetbankieren (iDEAL). Op het moment dat de betaling bijgeschreven is kun je actief gaan daten.
Het abonnement wordt 2 dagen voor de einddatum van het de jou gekozen abonnementsvorm (aantal maanden) automatisch verlengd.
Wanneer je contact wilt met het Customer Care Team kun je dit doen via de “Help” link onderaan de website. Hier klik je op een willekeurige categorie en vervolgens op een willekeurige vraag. Wanneer je dan naar beneden scrolt kun je op de link “Stel een vraag” klikken. Vervolgens kies je een categorie waar uw vraag betrekking op heeft en schrijf je je bericht en klikt op “Bevestigen”. Op de volgende pagina klik je op de knop “Ja” om het bericht naar hen te verzenden. Wanneer je bent ingelogd op je profiel ontvang je hier een bevestiging van. Je zult binnen 48 uur een antwoord ontvangen.

Bedrijfsinformatie en contact

Het bedrijf maakt onderdeel uit van Meetic.
Adres van het hoofdkantoor van Meetic: v, BP 109, 92106
Boulogne Cedex in Frankrijk.
Klantenservice (Nederlandstalig): customercare@lexa.nl

Mocht je al ervaringen hebben met deze dienst nodigen we je van harte uit hier een korte tekst over te schrijven. Hoe meer reviews we van alle datingsites hebben, hoe beter. Ook eventuele klachten zijn natuurlijk welkom; probeer deze zo uitgebreid mogelijk te beschrijven. Wat vind je bijvoorbeeld van de kosten ten opzichte van de geleverde service? Bezoek de website van Lexa. Update: sinds 2013 is Lexa de grooste datingsite van Nederland wat betreft bezoekersaantallen. De site noemt zichzelf nu dan ook duidelijk: Dé nummer 1 datingsite. De dienst was al eens uitgeroepen tot de meest betrouwbare relatiesite.

1 gedachte over “Lexa Dating”

Plaats een reactie