Vrouwen vallen tegenwoordig meer op nerds dan op stoere mannen

Stoere jongen of nerd? Veel vrouwen verkiezen de laatste voor een date! Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: internet, computers, smartphones en tablets. Alles wat digitaal is, is hip. Maar dit nieuwe tijdperk brengt ook een nieuw type man met zich mee: de nerd.

Vroeger lieten de dames ze helemaal links liggen. Vrouwen hadden helemaal geen interesse in de sullige, saaie types die veel tijd spendeerden achter de computer. Tegenwoordig kijken de dames niet meer naar de spierbundels en hoeft een stoere man helemaal niet meer. De nerd staat bovenaan het verlanglijstje van de vrouwen. Dit in een tijd dat Zweedse nerds zelf niet meer zo blij zijn met het woord “nerd”, en dit zelfs willen veranderen.

universiteit nerds

De website crucial.com deed een onderzoek waaruit bleek dat bijna zestig procent van de ondervraagde dames sterker aangetrokken zijn tot de computernerd dan tot de snelle jongen. Mannen hebben dus een verkeerd beeld van wat vrouwen willen. Een goed stel hersenen wint het van een goed stel spieren.

Dat Crucial een website is voor fans van techniek maakt de uitslag op zijn minst wat onbetrouwbaar natuurlijk! 🙂 Op FOK was men al erg enthousiast: “vrouwen willen een man zoals wij zijn”. Ons lijkt het beter als een gewone datingsite een dergelijk onderzoek houdt in plaats van een site voor nerds.

Technische Kennis van nerds

Stoere mannen moeten de moed echter niet opgeven, mochten ze dat al van plan zijn geweest. Roddy McLean, computerexpert, licht toe: “Iedereen, die een beetje moeite wil doen, kan veel dingen leren over computers. Het is makkelijker dan je denkt.” Overigens zal de nieuwe generatie hunks technisch prima onderlegd zijn, aangezien elke peuter al met een smartphone of tablet om kan gaan.

Iets minder dan de helft van de ondervraagde mannen schept wel eens op over hun computerkennis om indruk te maken op een dame. De dames laten zich echter niet zo makkelijke vangen. Ruim tachtig procent gelooft de heren pas als ze dat bewezen hebben: Eerst zien, dan geloven. Vrouwen blijken overigens op technisch vlak steeds minder achterstand op de heren te hebben.

Vooral carrière belangrijke factor

Wij vinden het maar een onzinnig onderzoek, en denken dat knappe mannen nog steeds de overhand hebben en veel populairder zijn op datingsites, maar ook in het echte leven eerder worden aangesproken. Wel is het zo dat een goed salaris erg belangrijk wordt geacht en de gemiddelde “nerd” verdient wellicht meer geld dan een man die 20 uur per week in de sportschool zijn spieren aan het oppompen is. Toch zijn er ook vrouwen die juist op laag geschoolde mannen vallen; de zogenaamde downdaters. Ook op dit dating blog staat een artikel over waar vrouwen naar zoeken. Qua uiterlijk is dit toch echt Mr Average, staat er.

Sportieve Types

Naast nerds zijn ook sportieve mannen en mannen die goed voor hun lichaam zorgen in trek. Een manier om in korte tijd leuke (sportieve) singles te vinden is via Speeddaten. Speeddating is leuk maar best spannend maar wel heel enerverend en goed om uit je comfort-zone te gaan. Als je graag sportieve goed op hun lichaam lettende singles ontmoet zou ‘doe je graag aan sport?’ een van je vragen kunnen zijn binnen de paar minuten dat je je tafelgenoot te spreken krijgt. Daarna wordt er doorgaans van plek gewisseld en ga je met een andere single het gesprek aan. Speeddating evenementen vind je door heel het land.

Mocht dat ook niets zijn zijn dating apps wellicht wat voor je. Er zijn er tientallen, maar slechts een handjevol heeft genoeg leden om succesvol te zijn. Voor nerds is het wel een uitkomst. Als je Happn, Badoo, Bumble en Tinder al 20 keer hebt uitgeprobeerd moet je misschien eens denken aan bijzondere dating apps, vaak met een bijzondere niche doelgroep. Denk aan fetisj, paarden, honden, muziek- of filmliefhebbers. Badoo dating is een gratis app veel opties maar ik vond hem persoonlijk niks. Daarbij word je steeds gevraagd betaalde opties te nemen.

En val jij op nerderige mannen of vrouwen of juist helemaal niet? Laat het ons weten en schrijf een reactie hier onder.

1 gedachte over “Vrouwen vallen tegenwoordig meer op nerds dan op stoere mannen”

  1. hoe heet je achternaam annemarrie ik ken iemand die zo heet

Plaats een reactie