Joey, Chandler, Monica, Phoebe… eigenlijk hadden ze veel te veel bedpartners

Het aantal bedpartners van de 6 Friends uit de gelijknamige hit-serie oversteeg eigenlijk de realiteit, zo becijferde een superfan op Reddit.com. Op tien jaar tijd verzamelden de zes personages uit de beroemde reeks Friends heel wat friends with benefits: 135 om precies te zijn. Dat komt neer op ongeveer 22,5 per personage. Natuurlijk is het aantal seksuele partners niet voor iedereen hetzelfde. Chandler, de minst lichtzinnige van allemaal, staat onderaan op het lijstje met 10,5 veroveringen. Joey neemt de leiding: 51,5 keer.

De cijfers

Er zijn mensen die Friends leuk vinden, maar er zijn ook mensen die Friends écht leuk vinden. Een superfan van de reeks hield zich bezig met het bijhouden van het aantal seksuele partners van de vrienden en plaatste dit op Reddit. Elke Friend kreeg 1 punt bij seks die bevestigd of sterk geïnsinueerd werd en een ½ punt bij onbevestigde seks. Dit was het resultaat:
 
Joey: 51,5 bedpartners
Phoebe: 32,5 bedpartners
Rachel: 15,5 bedpartners
Monica: 14,5 bedpartners
Ross: 14 bedpartners
Chandler: 10,5 bedpartners
 
De lichtzinnigheid van de karakters is niet in elk seizoen hetzelfde. Seizoen zes bijvoorbeeld, was het braafste seizoen. Joey zette een record neer van tien en een half keer in seizoen drie en Monica slaagde erin om 9 en ½ van haar 14 en ½ seksuele partners reeds tijdens seizoen één te verslinden. Net als bij de Nederlandse singles is seks na een eerste date geen taboe voorhen.
 

Phoebe en Joey, Chandler en Monica

Bij het begin van seizoen drie was het al overduidelijk dat geen van de Friends er ooit zou in slagen om Joey nog van de troon te stoten. Phoebe kreeg wel meer nieuwe lovers in seizoen vier dan Joey. Of Phoebe ook meer seks had in de zomer dan in de herfst werd helaas niet becijferd. Op het einde van seizoen 3 kwamen ook Monica en Chandler samen en sindsdien heeft Chandler geen nieuwe vriendinnetjes meer voorgesteld.
 
Er werd in 2011 ook al eens een telling gemaakt van de bedpartners van de Friends, maar toen ging het om de partners die ook effectief te zien waren in de reeks. Het verschil tussen de Friends is er nog steeds, maar wordt wel kleiner.

Joey staat nog steeds aan de leiding met 17 partners en Chandler staat nog steeds onderaan met 9 partners. Hij was dan ook met afstand de meest serieuze van het stel.
 
Uit deze tellingen blijkt dat de Friends veel meer seksuele partners hebben dan wij, de gewone mens. De gemiddelde man (leeftijd: 30-44 j) heeft in totaal ongeveer zeven verschillende bedpartners gehad. Chandler scoort zelfs hoger dan dat. Vrouwen in deze leeftijdscategorie hebben gemiddeld vier verschillende seksuele partners gehad en de vrouwelijke Friends slagen er in drie tot acht keer zoveel partners te verleiden.
 

Een hele reeks beroemdheden

De sekspartners van de Friends waren zeker niet de minste. Een hele reeks beroemdheden passeerden de revue. Zo ging Chandler met Julia Roberts, Ross met onder andere Rebecca Romijn. Rachel sloeg Bruce Willis en haar toenmalige vriendje Tate Donovan aan de haak. Zelfs Winona Ryder kreeg een kans. Joey deelde de lakens met Elle Macpherson, Brooke Shields en Susan Sarandon. Monica kreeg de wereldberoemde Tom Seleck en Phoebe scoorde onder andere bij Sean Penn, Charlie Sheen en Alec Baldwin.
 
Een wetenschappelijk blad publiceerde in 2008 een artikel waarin er werd gesteld dat de reeks seks te eenzijdig en glamoureus voorstelt. Er wordt geen enkele aandacht besteed aan SOA en zwangerschap. En jij? Weet jij het aantal bedpartners van de vrienden te benaderen of ziet jouw leven er een stuk braver uit? Zijn er series waarbij de hoofdpersonages nog vaker het bed met anderen delen?

Plaats een reactie