Auteur De Liefdesmarkt zet kanttekeningen bij succes internetdaten

Online daten wordt steeds succesvoller, zo valt in diverse media te lezen. Volgens onderzoek van het CBS, uitgevoerd in 2014, zou 13 procent van de huidige samenwonende stellen elkaar gevonden hebben via het internet. Het is dan toch aardig eens wat misverstanden op een rijtje te zetten, vond Renzo Verwer, auteur van het handboek ‘De Liefdesmarkt’. Hij reageert op enkele bevindingen uit het onderzoek.

Datende vrouwen in de meerderheid?

* Zo lezen we vaak dat vrouwen ‘oververtegenwoordigd zijn op datingsites’.
Nu zijn er in Nederland bij alleenstaanden tot 40 jaar anderhalf keer meer mannen dan vrouwen. Pas vanaf 56 jaar en ouder is de situatie andersom.Logisch, een jonge vrouw is in trek bij mannen in alle leeftijdsklassen, een jonge man moet het doorgaans met zijn eigen leeftijdsklasse doen. Logisch dus dat die vrouwen het, ook op de datingsites, het voor uitkiezen hebben.
Dat ze dáár vervolgens moeite hebben is een heel ander chapiter ;-))

Het is wel zo dat deze vrouwen (30-45 jr) altijd het meest in de aandacht staan in de media…maar dat is wat anders dan de belangrijkste groep binnen het internetdaten zijn.

Daten via internet is goedkoper dan je relatie in de kroeg opduikelen

* Ook wordt vaak gesteld dat internetdaten goedkoper is dan uitgaan. Een wel heel naïef idee, dat alleen bedacht kan zijn door iemand die nog nooit via internet gedate heeft. Het lidmaatschap van een datingsite kost al gauw 30 euro per maand, en dan kosten dates natuurlijk ook nog geld (de kapper, voor vrouwen. Trakteren! voor mannen)

Het datingtaboe op internetdaten is geheel verdwenen

* Vaak geroepen: het taboe op internetdaten is weg. Tinder is hip enz enz. ‘Niemand schaamt zich er nog voor’, riep nota bene de baas van datingsite Lexa. Dus liefde vinden online via een datingsite is goed mogelijk?

cover liefdesmarkt over internetdaten

Oef. Nog altijd zijn veel mensen niet helemaal eerlijk over het ontmoeten van hun lief op internet. Wensen mensen anoniem mee te werken aan bijvoorbeeld een artikel over datingapp Tinder. Vertellen succesvolle internetdaters dat ze elkaar ‘ in de kroeg’ ontmoetten. En verontschuldigen ze zich uitgebreid voor hun internetdatingactiviteiten, ook op de site zelf. Op zoek gaan naar liefde is een van de grootste taboes in deze tijd, waarin mensen dol zijn op de ’toevallige ontmoeting’- want dat zou betekenen dat je niet wanhopig bent. Onzin natuurlijk, maar het idee is zeer sterk aanwezig.

Internetdaten en internetontmoetingen zijn wel steeds meer deel van het leven, maar mensen blijven er een beetje raar over doen – onterecht. Wie weet zal dat ooit veranderen. Het boek ‘De Liefdesmarkt’ is direct bij de auteur te bestellen en kost 12 euro inclusief verzendkosten. Stuur hiervoor een email naar info@liefdesmarkt.nl. Op het weblog van Renzo, liefdesmarkt.nl, kun je meer lezen over internetdating. Zijn handboek verscheen in 2011, bij Compaan Uitgevers.

Plaats een reactie