Parship Dating met persoonlijkheidstest

De datingsite Parship is een van de bekendste datingsites van Nederland. Daar waar deze datingsite voorheen op een algemeen publiek mikte, zijn ze nu vooral op zoek naar hoger opgeleide daters. Een groot deel van de leden is hoger opgeleid en ouder dan 30 jaar. De wetenschappelijke persoonlijkheidstest zorgt er voor dat deze relatiesite voornamelijk singles aantrekt die serieus op zoek zijn naar een relatie, en niet naar losse vluchtige contacten. We hopen dat onze review je meer inzicht biedt in hoe deze datingsite in elkaar steekt. Je eigen ervaringen, of klachten kun je onderaan kwijt in de reactie-sectie. Inschrijven bij Parship is gratis, en kan op deze pagina.

Op de website wordt vermeld dat hun slagingskans op 38% ligt. Dit lijkt misschien laag, maar weinig andere datingsites doen mededelingen over de kans van succes als je je bij hen inschrijft. Wel opmerkelijk is dat dit percentage al jarenlang hetzelfde lijkt te zijn.

Bij Parship zoek je niet lukraak tussen alle profielen naar geschikte date; je krijg, naar aanleiding van de persoonlijkheidstest, zogenaamde “partnervoorstellen”. Dit zijn single mannen (of vrouwen) die naar aanleiding van wat je bij je test hebt ingevuld goed bij je zouden kunnen passen.

De wetenschappelijke persoonlijkheidstest

De Parship persoonlijkheidstest is ontwikkeld door een psycholoog, te weten H. Schmale, en bestaat uit enkele onderdelen. Zo krijg je vragen voorgeschoteld over je persoonlijke voorkeuren, en wat je van een relatie verwacht. Ook worden er plaatjes voorgelegd waar je op intuïtie steeds een keuze uit moet maken.

De precieze bedoeling hier van weten wij ook niet maar de keuzes die je maakt zeggen kennelijk iets over je persoonlijkheid. Het invullen van de vragenlijst duur maximaal een half uurtje, maar aangezien je zo spontaan mogelijk dient te antwoorden raden we je aan hier minder tijd voor te reserveren. Je antwoorden tijdens deze test worden gebruikt om je zo goed mogelijk te koppelen aan andere leden. Hier uit komen je persoonlijke partnervoorstellen voort; na het invullen van de persoonlijkheidstest krijg je gelijk te zien welke singles goed bij jouw profiel zouden kunnen aansluiten. Je persoonlijkheidsrapport omvat zo’n 80 pagina’s (niet allemaal even interessant)

Impressie website Parship.nl

voorkant parship website

Kosten abonnement en andere cijfers

Inschrijven bij deze datingsite kost je niets. Je kunt gewoon de persoonlijkheidstest doen en bekijken of deze datingsite bij je past. Om van alle functies gebruik te kunnen maken dien je wel een abonnement te nemen. We zetten voor de duidelijkheid de kosten hieronder uiteen, alsmede andere cijfers die we te pakken hebben gekregen. Parship is een relatief dure site, let hier op. Inschrijven is evengoed wel gewoon gratis.

De datingsite heeft onlangs haar prijzen verhoogd. Dit is een overzicht van de kosten:
Kosten voor 6 maanden abonnement: € 269,40 ( dit komt neer op gemiddeld bijna 44.90 euro per maand)
Kosten voor jaar abonnement: € 478,80 (tegen de 39.90 euro per maand)
Kosten voor een 2-jarigabonnement: € 597,60 (is ongeveer 25 euro per maand en het meest voordelige plan. Wel een enorme smak geld, en als u veel eerder een partner vindt krijgt u geen geld terug)
Kijk voor de meest actuele prijzen altijd op de website.

Het aantal leden wordt op deze website niet tot uiting gebracht. Wel geven ze aan dat ze in meerder landen actief zijn, en in totaal ruim vijf miljoen singles van dienst zijn geweest met hun online dating service. Hoeveel hiervan Nederlanders zijn en hoeveel er op dit moment actief lid zijn is helaas onbekend. De site is wel (wederom) genomineerd voor de titel Dating Website van het Jaar 2011, dus dat zegt wel iets over de kwaliteit.

Wat andere cijfers: iets meer dan de helft van de leden is vrouw (52%). Verder geven ze aan dat drie kwart van de leden uit hoger opgeleiden bestaat, waardoor je er van uit kunt gaat dat je hier voornamelijk serieuze singles treft. Het overgrote deel van de daters is ouder dan 30 jaar (76%), en dit is een leeftijd waarop men het zoeken naar een vaste relatie serieus neemt. Voorheen lag dit percentage op 86%, dus het ledenbestand lijkt iets te verjongen. Er zijn ook andere datingsites voor hoger opgeleiden, maar deze beschikken dan weer niet over een persoonlijke test.

Voordelen en Nadelen van Parship

Pluspunten:
– Gratis uitgebreide persoonlijke test om je van goede partnervoorstellen te voorzien.
– Serieuze doelgroep; veel leden ouder dan dertig jaar en veel hoger opgeleide singles.
– De website steekt goed in elkaar.
– Blijf anoniem en laat je foto’s alleen bekijken door leden die dit van je mogen zien.
– Eventueel indien je hier behoefte aan hebt contact mogelijk met een datingcoach (per telefoon)
– Lid van Thuiswinkel.org
– Genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie Dating, ook weer in 2015.
– Doet leuke onderzoeken onder hun leden, bijvoorbeeld naar gespreksonderwerpen voor een eerste date.

Minpunten:
– Relatief dure datingservice. Vooral kortlopende abonnementen zijn uiterst prijzig in vergelijking met andere datingsites.
– Op het web zijn veel klachten over automatische incasso’s en onterechte afschrijvingen te vinden.
– Klantenservice reageert niet altijd adequaat, zo lezen wij in ervaringen bij dating-vergelijkers.
– Zoeken blijft beperkt tot de singles die op basis van je test bij jou aansluiten.
– Het ontbreken van een chat-mogelijkheid.

Betalen en opzeggen

Deze datingdienst kent een aantal betalingsmogelijkheden. Zo kun je betalen met je creditcard (Visa, Mastercard of American Express). Doe je dit liever niet kun je ook betalen met iDEAL of zelfs via PayPal. De site biedt geen mogelijkheid om in maandelijkse termijnen te betalen. De opzegtermijn is 1 maand.
Als je je naderhand wil afmelden kan dat door een mailtje te sturen naar beeindiging@parship.nl, of per brief door je verzoek te zenden naar (PARSHIP GmbH, tav Klantenservice Nederland, Speersort 10, D-20095 Hamburg in Duitsland). Opzeggen per fax behoort ook tot de mogelijkheden.

Bedrijfsinformatie en contact

Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
Tel. +31 (0)20 – 2402520 (alleen werkdagen bereikbaar tussen 09:30 en 17:30 uur)
Inschrijving KVK-nummer: 30191262
Website: www.parship.nl

We hopen dat je wat aan onze recensie hebt gehad. Bekijk ook eens de televisie-reclame van deze dienst. Mocht je zelf al ervaringen hebben met deze datingsite kun je je bevindingen hier onder kwijt. Eventuele (gegronde) klachten over Parship zijn natuurlijk ook welkom; we willen een zo objectief mogelijk beeld van deze datingsite schetsen. probeer hierbij wel zowel plus- als minpunten aan te geven. Elke review helpt anderen weer met het kiezen van de voor hen meest geschikte datingsite. Als je meer datingsites wilt vergelijken kun je via zoeken nog meer informatie vinden over andere sites. Geïnteresseerd? Bezoek de website van Parship

6 gedachten over “Parship Dating met persoonlijkheidstest”

 1. de reclame is veel beter dan in het echt in het echt is het zo slecht. baboo is nog beter en ook en teletubie is nog een betere date is kan het kort houden ik zoek je op en sla je kapot en ps ik ben marokaan waar woon je E-mail me anders zoek ik je op

 2. De klantenservice van Parship is buitengewoon slecht. Ik wil mijn abonnement herroepen. Op mails wordt niet geantwoord, en per telefoon wordt de verbinding verbroken. Erg slecht!

 3. Parship gaat meer over geld verdienen dan over dating. Heel sneaky wordt je als je niet de einddatum van je contract goed in de gaten houdt bijna € 80,- per maand afgeschreven. Ze doen aan stilzwijgend verlengen en melden je niet wanneer je contract afloopt maar schrijven automatisch af.
  Ze maken misbruik van een maas in de wet.
  Pas enorm op, ze zitten er op te wachten om je voorvan alles en nog wat te laten betalen.
  Zoals gezged zijn er veel spookaccounts, mensen die afhaken blijven op de site staan. Let eens op hoe lang mensen al niet online geweest zijn. Het ziet er prachtig uit maar houdt niks in.
  Nooit aan beginnen.

 4. Hoe bestaat het dat dit soort datingsites nog bestaansrecht hebben op basis van juridische trucjes.

  Is het fatsoenlijk dat je met heel veel niet actieve accounts mensen via “gratis inkijkje” op basis van misleiding mag overhalen? Nee! Dat is niet fatsoenlijk! Met juridisch gekletter zorgen ze daarna dat ze hun buit binnenhalen! Juridisch mag dit nog steeds!

  Is het fatsoenlijk om iemand die je al voor honderden euro’s hebt opgelicht nog een extra rondje besteeld? Let op de kleine lettertjes in de leveringsvoorwaarde die eigenlijk bedoeld zijn om duidelijkheid te verschaffen bij discussie. In hun leveringsvoorwaarde staat dat ze je gewoon nog een keer mogen bestelen ondanks dat je nooit op je account kijkt en al hebt geaccepteerd dat je genaaid was, maar het kan dus nog erger! “Voor uw gemak hebben wij uw abonnement verlengd en hebben uw rekening ook maar alvast geplunderd”

  “Ondanks dat u helemaal nooit gebruik maakt van deze waardeloze nep website mogen wij uw rekening gewoon nog een keer leegplunderen”

  Juridische parasieten! Agressieve incasso om hun hele zaak af te ronden. Hoeveel mensen zal die Duitse eigenaar via die zielige medewerkers hebben bestolen? Nederlandse overheid, je moet je schamen dat dit soort parasieten bestaansrecht hebben op basis van de Nederlandse wet, foei!

  Onfatsoenlijk! Ik geloof in karma, ergens kom je jezelf wel tegen! Ik blijf deze lui stalken totdat ik de tweede diefstal weer terug heb, dat geld mag u gewoon terugstorten op mijn rekening. Nee, niet via de incasso boefjes. U wist eerder ook mijn rekening te vinden om hem leeg te plunderen, het geld terugstorten moet dan ook lukken!
  PB

 5. Parship is een waardeloze site. Veel nepaccounts, weinig reacties. Gemiddelde leeftijd erg hoog. Als je wilt stoppen omdat het niks is ben je toch je geld kwijt. Ben je al genaaid blijkt dat ze achteraf je nog een keer naaien door zonder goedkeuring je contract te verlengen met 80,- per maand!

  Ze plunderen je rekening via automatische afschrijving, ook als je al 8 maanden niet op de site bent geweest. Agressieve incasso! Bij opzegging kom je erachter dat ze jouw account gewoon laten staan ondanks opzegging. Je moet echt zelf je account leeghalen. Hierdoor is het doorgestoken kaart. Ghost-ship zou een betere naam zijn.

 6. Jullie geven relatief duur aan…
  Ik persoonlijk vind 60 eur per maand extreem duur.
  Ook vreemd dat ik de ene keer als gratis inschrijving n mail van n dame lezen kan
  Maar meestal niet terwijl er toch gemaild is.
  Het verschil is me niet helder aangezirn ik geen mail sturen kan met gratis profiel.

Plaats een reactie