Tinder en Privacy van Gebruikers gaan niet echt samen

De privacy voorwaarden die door Tinder gehanteerd worden zijn erg vaag. Het nadeel van deze vage voorwaarden is dat veel mensen die Tinder gebruiken zich er niet bewust van zijn dat ze veel privé informatie uit handen geven, iets wat natuurlijk nooit de bedoeling kan zijn.

Dating app is nog altijd populair

Op Tinder, een erg populaire dating-app die wereldwijd bekend is, wordt iedere dag erg veel privé informatie verstuurd. En daarom is het juist zo vreemd dat de voorwaarden voor wat betreft privacy totaal niet in orde zijn. Dit werd door de consumentenbond op basis van een onderzoek van een Noorse zusterorganisatie vastgesteld.

In het rapport staat dat de privacy voorwaarden van Tinder bijzonder onduidelijk zijn. Veel mensen zijn er zich dus ook totaal niet van bewust wat voor ongelooflijke veel informatie zij mogelijk uit handen geven. Het is natuurlijk niet meteen gezegd dat dit ook het geval is, maar door de vage voorwaarden hierover is het ook geen zekerheid dat dit niet gebeurt. Tinder zelf wilde niet direct op de bevindingen in het rapport reageren.

parship  image

Gebruikers van Tinder selecteren andere leden op basis van de foto’s die ze zien en ze kunnen met elkaar een chat beginnen. Volgens het rapport is het probleem dat tinder te gemakkelijk persoonlijke gegevens aan derden doorsturen, wat je als gebruiker natuurlijk niet verwacht. Om de app te kunnen gebruiken dien je namelijk eerst je account met het populaire social media platform Facebook te koppelen.

Daarna zal de app informatie over je geboortedatum, je vriendenlijst, foto’s en likes verzamelen. En dan komt het: Tinder behoudt via de gebruikersvoorwaarden zichzelf het recht voor om deze verzamelde informatie aan handelaren in persoonsgegevens te verkopen. En daar blijft het niet bij, want ook het flirtgedrag dat zich in de datingapp afspeelt kan Tinder doorsturen, zo meldden de onderzoekers.

Reactie Tinder

Hoewel Tinder zelf op de bevindingen in het rapport nog geen antwoord heeft gegeven, lijkt het wel noodzakelijk dat zij dit doen, om erger te voorkomen. Het is goed voor te stellen dat veel mensen die van deze app gebruik maken ook daadwerkelijk de app van hun telefoon zullen verwijderen. Tinder zou er misschien goed aan doen om de privacy voorwaarden aan te passen, want laten we eerlijk zijn, het idee dat jouw informatie aan handelaren in persoonsgegevens wordt verkocht, dat is natuurlijk absoluut geen fijne gedachte.

Maak jij gebruik van de dating app Tinder? Ben jij bezorgd om je privacy of boeit het je allemaal niet zo veel? We zijn benieuwd naar je reacties en ervaringen met dating apps in het algemeen. Een overzicht van datingsites, waarvan vele een eigen app hebben, vind je op deze pagina. Zo hebben de Nederlandse datingsites Lexa en Parship elk een eigen app.

Plaats een reactie