Nederlanders geven weinig om Valentijnsdag

Valentijnsdag is de meest romantische dag van het jaar. Vandaag de dag gebeurt er dan in Nederland echter weinig spannends meer. Uit recent onderzoek van C-Date, een van de grootste casual dating-sites ter wereld, blijkt dat 37,5 procent van de Nederlanders zich niet kan herinneren seks te hebben gehad op Valentijnsdag.

Het lijkt er zelfs op dat een verplicht bosje bloemen of een kaartje er nauwelijks meer af kan. En dat terwijl stelletjes en singles juist op ‘de dag van de liefde’ elkaar kunnen verrassen met cadeaus, een speciale date of een avontuurtje in bed. Leuk onderzoekje van datingsite C-date, voor causal dating

c-dating

Niet alleen koppels gebruiken Valentijnsdag nauwelijks nog om elkaar te verrassen. Ook anonieme bewonderaars sturen niet zo vaak meer een kaartje of cadeautje aan iemand die ze stiekem liefhebben. Volgens onderzoek van Ruigrok | NetPanel verwachtte maar acht procent van de vrouwelijke Nederlandse singles in 2012 op Valentijnsdag een kaart of cadeau en zou slechts zeven procent er een weggeven.

Houd Valentijnsdag spannend

“Ondanks dat we in de markt horen dat steeds meer Nederlanders Valentijnsdag als een commercieel feest ervaren, adviseren we juist deze dag aan te grijpen om de ander te verrassen. Zowel singles als koppels kunnen Valentijnsdag echt spannend en sexy maken”, zegt Annemieke van Baal, woordvoerder C-date Benelux. “Het is heel eenvoudig: stuur je geheime liefde een kaartje of gebruik C-date om jezelf en een ander liefdevol en sexy te verwennen. Grote kans dat je dan een Valentijnsdag beleeft om nooit te vergeten.”

Casual Dating

Met C-date regelen leden een valentijnsdate die anders is. Op de casual dating-site zijn leden eerlijk over hun verwachtingen ten opzichte van de ander. Het stelt ze in staat hun fantasieën te ontdekken, samen met anderen die naar hetzelfde op zoek zijn. Mensen sturen elkaar berichten en maken afspraakjes voor een succesvolle Valentijnsdag. Helaas zijn er op dit soort casual datingsites veel meer mannen lid dan vrouwen. Echte vrouwen zijn er nauwelijks. Daarbij zou er sprake zijn van nep-profielen.

Het nieuws komt op dezelfde dag dat Lexa wist te melden dat Nederlanders juist positief tegenover Valentijn staat. Wellicht ligt dit aan de vraagstelling, wie zal het zeggen? Veel belangrijker: wat vind jij van Valentijnsdag? Een commercieel gebeuren of een spannende aangelegenheid? Ga jij dit jaar iets doen: een kaartje sturen of een cadeautje kopen?

Plaats een reactie