Brabants meest aantrekkelijke accent

Het Brabantse accent wordt door Nederlandse singles het meest aantrekkelijk gevonden. De Brabantse tongvol kreeg bij een enquête meer stemmen dan andere streekdialecten. Het onderzoekje over sexy accenten werd gedaan door datingsite Parship. (Website )

Zij lieten hun weblog-lezer stemmen op de poll: “Wat is het meest sexy accent?” De lezers reageerden massaal op deze vraag; kennelijk zijn er duidelijke meningen over. Helaas is de poll inmiddels gesloten en kunnen we niet achterhalen hoeveel singles precies gestemd hebben.

Brabants aantrekkelijk, Utrechts en Zeeuws duidelijk niet

De respondenten konden uit negen verschillende accenten het taaltje van hun voorkeur bepalen. Bij zowel de mannen als de vrouwen heeft de “zachte g” een prettige uitwerking. Het Brabant eindigde bij de heren én de dames op de eerste plek: van beide sekses gaf zo’n 40% de voorkeur aan dit dialect.

De meest sexy accenten volgens mannen

Op nummer 1 dus het Brabants, met 39,3%
Op nummer 2 het Limburgs, met 18.2%
Op de derde plek eindigde het (plat) Amsterdams/Noord-Hollands/(10.7%)
Provinciale dialecten als het Gronings en Drents eindigden bij de heren stijf onderaan.

De meest sexy accenten volgens de vrouwen

Ook de vrouwen zetten het Brabants op de eerste plek; vier op de tien geeft hier de voorkeur aan.
Op de tweede plaats vinden we Noord-Hollands/Amsterdams met ruim 15% van de stemmen.
De derde plek is weggelegd voor het Limburgs (12.7%); in Limburg kun je ook schitterend fietsen natuurlijk.
Het Zeeuws wordt door de single vrouwen totaal niet aantrekkelijk gevonden.

Het Fries, Zuid-Hollands en Twents eindigden in de middenmoot en doen dus weinig harten sneller kloppen of potentiële dates afschrikken.

Een accent heeft dus invloed op hoe aantrekkelijk iemand gevonden wordt, maar minstens zo belangrijk is het stemgeluid. Vrouwen met een hoge stem (of lichte hese stem) worden door mannen vaak sexy gevonden. De vrouwen op hun beurt houden van mannen met een diepe, zware stem. Dit komt mannelijker over dan een hoog stemmetje.

Veel singles geven trouwens de voorkeur aan het ontbreken van welk accent dan ook bij hun partner; Algemeen Beschaafd Nederlands spreken komt toch het meest intelligent over. Meer weten over Parship? Lees onze uitgebreide recensie.

Heb jij volgens bovenstaande uitslag profijt of juist nadeel van je accent? En let je erg op de tongval van een eventuele nieuwe relatie?

Plaats een reactie