Gespreksonderwerpen voor een eerste date

Je hebt iemand leren kennen op een datingsite of ander online medium en het klikt: jullie hebben afgesproken elkaar voor het eerst “in het echt” te ontmoeten. Vrijwel iedereen is nerveus voor een eerste date: Voldoet hij of zij wel aan mijn verwachtingen? Heeft hij of zij wel een goed beeld van mij gekregen? En waar moeten we het over hebben? Wat als het gesprek ineens stilvalt?

Onderzoek onder 1000 singles

De online relatiesite Parship was benieuwd naar waar singles op een eerste date graag over praten en liet dit onderzoeken. Wat blijkt? Vrijgezellen praten op hun eerste date graag over zichzelf, maar nog liever komen zij meer te weten over de persoon aan de andere kant van de tafel. No go area’s zijn politiek (geldt eigenlijk voor elk gezelschap), ex-vriendjes/vriendinnetjes en seks. Meer dan duizend singles gaven aan wat zij wel en juist niet goede gespreksonderwerpen vinden voor tijdens een eerste ontmoeting. Iets meer dan de helft van de respondenten was man.

Hier de uitslag; het percentage geeft weer hoe veel singles dit een geschikt gespreksonderwerp vinden. Wellicht zijn dit nuttige tips.

1. Eigenschappen en het karakter van de nieuwe date. 51%
2. Eigenschappen en het karakter van zichzelf. 44&
3. Jullie levensloop tot nu toe. 44%
4. Ambities en Toekomstplannen. 24%
5. Carrière(plannen). 15%
6. Seks. 5%
7. Kinderen / Aanwezigheid Kinderwens. 3%
8. Politieke zaken. 3%
9. Huwelijks-ideeën. 1%
10 Ex-partners 1%

De geschiedenis van een persoon wordt dus belangrijk gevonden, maar de historie van iemand liefdesleven juist weer niet. Althans, niet tijdens een eerste date. Ook praten over seks is redelijk taboe, al doen bi- en homoseksuelen die meededen aan de enquête hier minder moeilijk over dan hetero’s. Hoger opgeleide singles zijn meer dan gemiddeld geïnteresseerd in persoonlijke geschiedenis (47%), carrière (22%) en sport (16%).

tekstwolkjes

Meer weten over Parship, de datingsite met persoonlijkheidstest? Lees dan onze uitgebreide recensie. Mocht je zelf graag online daten; rechts vind je verschillende Nederlandse datingsites. Je kunt ze rustig met elkaar vergelijken.

Waar praat jij graag over tijdens een eerste date? Zijn er gespreksonderwerpen die je mijdt of juist altijd aansnijdt? Ben je zenuwachtig voor een eerste date, en verdwijnt dit op den duur of blijf je bij elke nieuwe date weer even nerveus? Vind je een stilte ongemakkelijk en doe je er alles aan dit te vermijden, of is dit een normaal verschijnsel voor mensen die elkaar niet goed kennen? En waar ga je het liefste heen/doen tijdens een 1ste ontmoeting? Je reacties lezen we graag terug. Als je tips hebt voor een eerste date lezen we die natuurlijk ook graag terug.

Datingsites naast Parship

Zoek je naast een leuke eerste date ook specifiek een gelovige christelijke partner? Kijk dan eens bij Funky Fish. Voor ‘reguliere’ singles kun je terecht bij het dating-platform van DatingGuru. Vind je het maar moeilijk om dates te scoren? Lees hoe je een date krijgt, en voor je het weet zit jij met een eerste date aan tafel. Misschien ben je al wel stiekem verliefd, dan wens ik je vele succes met het opbiechten van je gevoelens!

Plaats een reactie