Relatieplanet geeft duidelijkheid over aantal actieve leden

Veel datingsites zijn wat schimmig over hun ledenaantallen, en zij die wél een aantal noemen hebben het hier vaak over het totaal aantal leden, soms zelfs sinds de oprichting van de site. Veel interessanter voor geïnteresseerden is te weten hoeveel actieve leden een datingsite heeft. Telegraaf Media, eigenaar van Relatieplanet.nl, geeft hier nu duidelijkheid over op hun website.

Maandelijks zijn er gemiddeld 300.000 tot 600.000 actieve leden aan het online daten op de website. Een heel ander getal dus dan op de voorpagina van Relatieplanet.nl staat: “Waarom kozen 4.344.501 singles voor Relatieplanet?” Vermoedelijk is dit dus het totaal aan Nederlanders en Vlamingen dat ooit op enig moment ingeschreven heeft gestaan op de datingsite. Welke criteria worden gehanteerd bij het bepalen of een lid “actief” is wordt helaas niet vermeld. Ook zit er nogal een verschil tussen 300 en 600.000 leden; wellicht dat ze hier in de toekomst nog duidelijker in kunnen zijn?

De datingsite werd tijdens de Website van het Jaar Verkiezing 2011 gekozen tot meest populaire datingsite; voor de derde keer in successie. Niet verwonderlijk misschien met zulke ledenaantallen. Verder meldt Telegraaf Media op hun website dat Relatieplanet.nl bij het TROS Radar onderzoek werd verkozen tot beste betaalde datingsite, maar lijkt onjuist te zijn; Farmdate prijkt bovenaan het lijstje dat door het consumentenpanel is samengesteld. Deze site richt zich echter wel op een specifieke doelgroep: agrariërs. De relatiesite onderscheidt zich wel door het organiseren van offline evenementen zoals Singlefeesten. De feesten worden zo’n acht keer per jaar gehouden en door duizenden single mannen en vrouwen bezocht. Ook wat naamsbekendheid doen ze het uitstekend, al moesten ze dit jaar concurrent Lexa.nl voorbij laten gaan.

Een uitgebreide review van Relatieplanet kun je op deze pagina lezen; eventueel kun je er ook je eigen ervaringen kwijt door een reactie achter te laten. Via de zoekveld rechts kun je ook recensies van andere datingsites vinden.

2 gedachten over “Relatieplanet geeft duidelijkheid over aantal actieve leden”

  1. Hopeloze site…..aantal leden is de helft minder dan staat aangegeven.
    Sommige leden al jaaaren niet meer actief.
    En je profiel kan je zelf NIET verwijderen!!!

  2. Relatieplanet lijkt mij zeker de grootste site voor internetdating die er is. Al kan ook Paiq als gratis site niet onvermeld blijven.

    Lexa heb ik nooit niks gevonden, zelf dan. Parship en e-matching vond ik ook wel redelijk.

    Nou ja al dat gevecht om de liefde in cyberspace. Het lijkt het echte leven wel l-)

Plaats een reactie