Vrouw heeft binnen anderhalve minuut beoordeling over haar date klaar

Door Anne-Marie |

Negentig seconden: langer heeft een vrouw niet nodig om haar date te beoordelen. Hoe lang duurt het om te weten of je date een blijvertje is of niet? Bij een vrouw duurt het maar anderhalve minuut om deze beslissing te nemen. Een man neemt iets langer de tijd: plusminus vijf minuten.

Speed-dating vooral geschikt voor vrouwen

Via een onderzoek van datewithamate.com kwam men tot de vaststelling dat een vrouw reeds na 90 seconden beslist of ze haar date nog terug wil zien of niet. Vrouwen weten dus blijkbaar heel goed wat ze willen. Mannen leggen wat meer geduld aan de dag en geven de persoon met wie ze een afspraakje hebben zowat vijf minuutjes de kans zich te bewijzen. Niet verwonderlijk dus dat speed-daten onder vrouwen erg populair is.

Tijdens een speed-date evenement heb je meestal 3 minuten de tijd om je date te leren “kennen”. Voor de dames is dit dus genoeg; voor de heren zouden de kennismakingen tijdens een speeddating avond wat langer mogen duren. Toch durven veel singles een speed-dating avond nog niet aan. Grappig feitje: speeddaters die zitten zijn kritischer dan zij die blijven staan.

speed dateWaarop baseren mannen en vrouwen hun beslissing dan? Dat zou je je kunnen afvragen. De helft van de ondervraagde vrouwen gaf aan dat wat ze op een date doen een doorslaggevende rol speelt. Voor een kleine veertig procent van de mannen is de persoon van groter belang dan wat ze samen doen. De eigenheid van hun date is voor vrouwen het meest cruciaal. Iets meer dan 36 % geeft toe af te gaan op het uiterlijk. Bij mannen ligt dit helemaal anders. Daar primeert voor ruim de helft van de mannen de looks.

Datingsites

Slechts een kleine 30 % kiest voor het karakter van hun date. Het is een feit dat online daten in de lift zit. Een kleine helft van de singles kiest er voor om vaak online afspraakjes maken. Het is zelfs zo dat 25 % van die singles al hun dates online regelen. Een derde van de mensen hebben nog nooit gebruik gemaakt van het wereldwijde web om iemand beter te leren kennen.

De eigenaar van datewithamate.com, was compleet verrast over het feit dat vrouwen in anderhalve minuut al lijken te beslissen of een date voor herhaling vatbaar is of niet. Hij zegt: “Voor een relatie moet je een inspanning doen en de tijd nemen. Je kunt in 90 seconden niet echt iemand beoordelen. De persoon kan bijvoorbeeld zenuwachtig zijn of je valt niet onmiddellijk voor iemands uiterlijk. In veel gevallen vel je misschien veel te snel je oordeel. Natuurlijk moet je luisteren als er alarmbelletjes gaan rinkelen. Ga op je gevoel af en luister naar je hart, maar geef iemand toch de kans om te laten zien wat hij/zij in huis heeft voor je een beslissing neemt.”

Herken jij je in de uitslag van dit onderzoek? Is iemand die binnen twee minuten weet of een persoon geschikt is oppervlakkig of mogen we best op onze intuïtie afgaan als het om internetdating gaat? Heb je wel eens gedate met iemand waar je het aanvankelijk helemaal niet in zag zitten?

Topics: Dating Nieuws | No Comments »

Comments

  • Categorieën:

  • Tags:

  • Laatste Comments:

  • internetdaters.nl is onderdeel van RNG Media, KVK 52218236, Arnhem | Cookie- & Privacyverklaring | Disclaimer