Slechte adem grote afknapper op eerste date

Er zijn een hoop zaken waar je date bij jullie eerste afspraakje op af kan knappen. Veel gehoorde afknappers zijn te veel bezig zijn met de mobiele telefoon en overmatig alcoholgebruik. Dit laatste komt vrij veel voor daar veel singles nogal zenuwachtig zijn voor een eerste afspraakje. Toch beperk je beter het aantal wijntjes op zo’n eerste avond. Andere irritaties: het uitgebreid hebben over je ex-vriend of -vriendin, of té geïnteresseerd doen, op het slijmerige af. Eén afknapper op een eerste date wordt vaak onderschat: niet zo fris uit de mond ruiken.

Date loopt vaak mis door onfrisse adem

Je eerste date lijkt op het oog geweldig. Het eten is prima, de gesprekken lijken niet op te houden en je voelt een klik. Maar wat ging er mis toen je haar naar huis bracht? Ineens was ze minder enthousiast en zonder kus namen jullie afscheid. Uit onderzoek blijkt dat het hebben van een slechte adem in vele gevallen de eerste date doet mislukken.

slechte adem

Tongschrapen wordt in Europa onderschat

Eigenlijk is dat ontzettend zonde, want in 9 van de 10 gevallen is het hebben van een onfrisse adem gemakkelijk te verhelpen met een tongschraper. Slechts 5% van de Europese bevolking kent het belang van tongpoetsen. Iedereen heeft ruikt wel eens in meer of mindere mate uit zijn mond. In de meeste gevallen is dit incidenteel, bijvoorbeeld door het eten van kruidig voedsel, roken of het drinken van koffie. In de andere gevallen is er sprake van een structurele vorm van halitose ( duur woord voor uit de mond ruiken )

Witte tong zorgt voor halitose

Zowel structureel of incidenteel last hebben van slechte adem komt vooral door bacteriën achter op de tong. Iedere tong heeft bijna onzichtbare ribbels. In deze ribbels zitten kleine organismen die zich verrijken met eiwitten. Deze eiwitten worden omgezet in zwavelgassen en tijdens dit gebeuren komen er vervelende geurtjes vrij. De concentratie van deze bacteriën is goed zichtbaar. Het is dus zeer belangrijk dat deze tongplak wordt verwijderd zodat slechte adem voor 90% is opgelost.

Orabrush is ’s werelds populairste tongreiniger

Wat is nu een goede tongschraper? In Amerika heeft Dr Bob ’s werelds populairste tongschraper uitgevonden: The Orabrush. The Orabrush heeft twee functies : borstelen en schrapen. 240.000 facebook likes liegen er niet om en geven aan dat The Orabrush een belangrijk middel is om je eerste date te doen slagen. Zachte borstelhaartjes schrobben de witte laagjes van de tong en met het ingebouwde schrapertje schraap je de bacteriën er met gemak vanaf.
Een zeer belangrijke tip voor je eerste date : Schraap je tong en je hoeft je geen zorgen te maken of je adem wel fris ruikt.

Andere afknappers

Andere irritaties op een eerste afspraakje zijn: te lang van stof zijn (praat niet te vele over jezelf, over juist over de ander), vrienden die ineens “toevallig” langskomen en een glas bier mee willen drinken, en seksuele toespelingen. Kom op, jullie kennen elkaar pas net!

Ken jij het verschijnsel dat je date geweldig verloopt, maar dat op het moment dat jullie hoofden wat dichter bij elkaar komen je iets ruikt wat niet helemaal de bedoeling is? Wat vind jij de grootste afknappers op een eerste date? Zou je het durven zeggen als je nieuwe liefde uit zijn of haar mond stinkt?

Plaats een reactie