Stijging Belgische Datingsites

Het aantal Belgische datingsites in korte tijd verdubbeld. Momenteel zijn er landelijk zo’n 20 bekende en minder bekende datingsites actief. Hierbij wordt de opkomst van profielensites, zoals Hyves en Facebook niet meegerekend. Vooral gespecialiseerde datingsites die zich op een bepaalde doelgroep richten zijn in opkomst. Zowel Franstalige als Nederlandstalige relatiesites springen als paddenstoelen uit de grond.

De reden voor deze opvallende stijging is waarschijnlijk dat steeds meer datingsites gratis diensten aanbieden. Waar vroeger alleen gratis ingeschreven kon worden, kan men nu vaak een bepaalde proefperiode gratis gebruik maken van de volledige dienst.

Een andere reden zou kunnen zijn dat mensen steeds minder moeite hebben om gebruik te maken van online dating, en hier meer voor uit durven te komen. Een date zoeken via internet is niet langer “not done”. Ook zien de Belgen waarschijnlijk het succes van de Nederlandse relatiesites. Net als Nederland kent België veel alleenstaanden.

De bekende Vlaamse datesites

De meest gebruikte datingsite in België is Relatieplanet.be, dat zich niet op een specifieke targetgroup richt. Ook in Nederland is Relatieplanet een van de meest drukbezochte websites voor online dating. Andere grote en bekende Belgische datingsites voor een algemene doelgroep zijn:
– Parship.be
– Be2.be
– Lexa.be (Meetic)
– Friendscout24.be
– Wijmet2.be
– Rendez-Vous.be
– Cuberfriends.be
– Tesamen.org
– Elite Dating

Op onze website Datingbureau.be vind je een overzicht van Vlaamse Datingsites. Naast Relatieplanet hebben vooral Be2 en Parship veel leden. Laatstgenoemde site biedt ook een kosteloze persoonlijkheidstest aan die u helpt gelijkgestemde singles te vinden met een soortgelijk karakter.

Gespecialiseerde datingsites in trek

Sinds het begin van online dating zijn er meer sites bijgekomen die 1 doelgroep voor ogen hebben. We beschrijven kort de meest bekende datesites:
– C-dating, voor casual, erotisch contact mét niveau.
– Match4me.be, dating voor hoog opgeleide singles.
– 50plusmatch.be, voor Vlaamse senioren.
– Lesbidating.be, voor contact tussen lesbische vrouwen.
– Secondlove.be, voor gebonden mannen en vrouwen die willen vreemdgaan.
– Victoria Milan. een datingsite voor getrouwde Vlamingen.

Datingsites met een typische doelgroep worden vaak eerst in Nederland geïntroduceerd, en bij succes ook bij onze Zuiderburen opgestart. Goede voorbeelden hier van zijn Secondlove, 50plusmatch en Victoria Milan. Ook Ashley Madison, dat zich ook op stellen die in de sleur zitten richt, zet inmiddels voet aan de grond in Nederland en zal in Vlaanderen bij een succesvolle introductie vast snel volgen.

Gratis dating vind je bij likeyou.be, het Vlaamse zusje van likeyou.nl
Maak jij gebruik van een of meerdere van bovenstaande services? We lezen graag je ervaringen terug. is het ene goede zaak dat er de laatste vijf jaar zo veel Vlaamse datingwebsites zijn bijgekomen? Sta je liever ingeschreven bij een site die zich op 1 niche richt of kies je liever voor het algemene publiek?

1 gedachte over “Stijging Belgische Datingsites”

Plaats een reactie