Hogeropgeleide allochtone vrouw zoekt man

Steeds meer allochtone vrouwen van niet-westerse komaf vinden het lastig om een man te vinden die aan haar eisen voldoet. Nu deze groep vrouwen steeds beter opgeleid is, en vooral Turkse en Marokkaanse mannen wat opleidingsniveau betreft achter blijven, is het verschil in verwachtingen steeds groter geworden.

Het aantal mannen dat in aanmerking komt is beperkt, en veel van dit soort dames moet het dan ook met een veel lager opgeleide partner zien te rooien. Hoog opgeleide mannen zijn op de Islamitische datingsite Muslima.com dan ook erg in trek. Inschrijven is er kosteloos.

Allochtone vrouwen die hoger opgeleid vinden het lastig een geschikte partner te vinden.

Het Algemeen Dagblad meldt dat steeds meer hogeropgeleide allochtone vrouwen moeite hebben met het vinden van een geschikte partner. Om deze reden blijft deze groep grotendeels vrijgezel. Vooral hogeropgeleide moslimas vinden de mannen binnen de eigen leefgemeenschap te laag opgeleid. Gelukkig zijn er speciale datingsites voor hoger opgeleide mannen en vrouwen, ervaringen en beschrijvingen vind je op datingsite-hogeropgeleiden.nl reviews.

De Nederlandse man is doorgaans geen alternatief; de culturele verschillen worden als probleem beschouwd. En als niet-westerse allochtone vrouwen al besluiten een Nederlandse autochtone man tot partner te nemen dan wil dit binnen de familie nog al eens tot strubbelingen leiden. Een lastige situatie dus waarvan het einde nog niet in zicht is. Schrijnend wordt de situatie als de hoog opgeleide vrouw thuis voor de kinderen moet zorgen, terwijl haar veel lager opgeleide baan met een dito salaris de kost moet verdienen.

Hoogopgeleide mannen uit het moederland van de familie zijn ook geen optie: deze moslims zijn in de ogen van de moderne moslima weer te traditioneel. De onlangs door het Centraal Bureau voor de Statistiek gepresenteerde “Jaarmonitor Integratie”, laat tevens zien dat allochtone vrouwen het voortdurend beter blijven doen op school, waardoor het verschil met de allochtone mannen alleen maar toeneemt. Het tekort aan geschikte partners wordt derhalve alleen maar groter. Check Muslima.com.

Turken en Marokkanen

Marokkaanse en Turkse jongens blijven helaas nog altijd achter bij hun zussen. Waar veel meisjes het HBO halen is dit voor veel jongens een utopie. Jonge Marokkanen en Turken die het wél tot de universiteit schoppen worden nogal eens minder geaccepteerd door vriendjes. Dit soort man zoekt vaak wel een hoger opgeleide vrouw. Gelukkig lijkt er wel enige verbetering te zijn. Ken jij koppels waarvan de man Nederlands is en de vrouw moslima? Denk je dat veel moslimas eindigen met een man die eigenlijk op intellectueel niveau niet helemaal bij haar past? Is hier een oplossing voor?

14 gedachten over “Hogeropgeleide allochtone vrouw zoekt man”

 1. een moslimvrouw mag niet met een niet-moslim man trouwen omdat Allah dit heeft verboden. Dit is de enige reden.

  Alle andere wereldse redenen en wijsheden kunnen dit verbod niet terugdraaien of versoepelen. Mannen hebben een natuurlijke neiging om vrouwen te overheersen. De islam gebiedt mannen om hun vrouwen rechtvaardig te behandelen, hen te beschermen, hen geen geweld aan te doen, respect voor ze te hebben en voor ze te zorgen. Door strikte regels op te stellen, die controle uitoefenen over de relatie tussen mannen en vrouwen, biedt de islam vrouwen bescherming. Dus in mijn ogen pure discriminatie. Heb jaren lang een relatie gehad met een Geweldige Marrokaans hoog opgeleide vrouw . Helaas stuk gelopen op geloofs kwestie

 2. Dit is zeer relevant en actueel en momenteel van rampzalig karakter. Ik ben ook hoogopgeleid, allochtoon met een degelijke talenknobbel, liberaal, gepassioneerd en ik mag niet klagen over mijn uiterlijk. Ik ben ten einde raad na de zoveelste heartbreak.

  Het werkt niet voor mij met vrijwel geen enkele nationaliteit, dus het is toch echt kiezen in welke cultuur je de liefde wilt vinden, want mannen nemen geen genoeg met twee culturen en zien het gauw als een ”one foot out the door” attitude. Mijn laatste relatie met een westerse man ging stuk omdat ie mij verdacht vond en uiteindelijk er heilig van was overtuigd dat ik vreemd ging. Zonder vragen heeft hij het uitgemaakt nadat hij door mijn kledingkast ging en mijn mannelijke/ unisex kleding stukken uitgebreid observeerde (een wollen sjaal, een boyfriend colbert).

  Ik geef voorlopig even op qua daten want dit is waanzin. Mogelijk zal ik als ik afgestudeerd ben emigreren naar een stad waar meer hoogopgeleide, volwassen Arabische mannen die toch nog interessant en leuk zijn (lees: New York, Montreal, London). Sorry NL maar ik heb het toch echt gehad met alle complotdenkers, schizofrenen, debielen en cultuurbarbaren. Misschien maar eens beginnen met prioritiseren over investeringen qua Binnenlandse / IND zaken en minder drugs-tolerant zijn, gezien het in de NL – drugs wereld broeit van allochtone mannen die daar toch al te snel hun zakcentje in vinden.

 3. Leon, je bent een bevooroordeelde sukkel.

 4. Hoe zit het met hoogopgeleide Turkse mannen zonder partner/ vriendin? Hebben zij liever een vriendin/vrouw die hoog opgeleid is? Ik had iemand leren kennen die hoogopgeleid en vrijgezel was, hij zag er leuk uit. Vriendelijk en sociaal maar meer werd het niet. hij nam afstand. af en toe zie ik hem rond dwalen in de stad met een dronkelap. leuk hè? jammer dat het niks is geworden. ik heb middels een vriendje en ga binnenkort verloven. ben blut maar heb een hart van goud! !!

 5. Tsjaaa..ik ben de sjaak: ik ben in Centraal Europa geboren, ik ben wo-opgeleid, knap en ik spreek 10 talen. De enige mannen die interesse in mij hebben zijn laagopgeleide types( allochtoon én autochtoon) en sekszoekenden die zich niet willen binden. De gelijkwaardige mannen willen liever iemand die minderwaardig is en zal ze gehoorzamen. Snik snik

 6. Leon, niemand heeft een achterlijke religie. Met wen beetje research kan je bedenken dat deze moderne vrouwen liberaal staan t.o.v de islam. Verder is het zo dat ze thuis een bepaalde verwachtingspatroon hebben, dat je met een soortgenoot eindigt. Gelukkig zien we steeds meer een verandering hierin.

  En niemand wil z’n familiebanden breken. Familie accepteert ook wel een persoon met een andere achtergrond, dit gaat alleen niet 1,2,3.

 7. wanneer hoger opgeleide allochtone vrouwen persé hun achterlijke religie en hun knellende familiebanden willen behouden, blijft het probleem bestaan en wordt het nooit wat met ze.

 8. Ach ach die arme hoogopgeleide allochtone prinsesjes toch.
  Wij mannen zijn maar niet goed genoeg he?
  Dat het ook eens andersom zou kunnen zijn, willen we natuurlijk liever niet weten!

 9. ik zou het heel leuk vinden om in contact te komen met een hoog opgeleide Turkse en de cultuur verschillen te ervaren mochten die er zijn. En dan maar zien. Wie weet blijkt het een voordeel dat ik als NL man zelf in het buitenland opgegroeid ben. Ohh en ik ben 47, hoogopgeleid.

 10. dat kan wel kloppen allemaal maar ik ben niet hoog opgeleid ik heb mbo maar ik kan wel makkelijk om gaan met een hoog opgeleid vrouw ik ben een zaken man zacht en vrouwvriendelijk en verstandig

 11. Ik kan me volledig vinden in het artikel. Ik ben namelijk een hoog opgeleide Turkse vrouw en kan mij maar niet verbonden voelen met een Nederlandse man, terwijl deze vaak heel prettig in de omgang zijn.

  Ook kom ik binnen de Turkse gemeenschap geen vrijgezelle man tegen waarvan ik denk dat dat een goede partner voor mij zou kunnen zijn. De good guys zijn immers al bezet en de losers zijn meestal de gescheiden mannen.

  Sorry heren, maar dit is echt mijn persoonlijke ervaring.

 12. Onderlinge culturele verschillen? Misschien kun je het discriminatie noemen t.o.v de Nederlandse man noemen die Christen is en waar een Moslima niets mee te maken wilt hebben…

 13. Interessant stukje. Het kan inderdaad lastig zijn voor leuke en charmante moslima’s om een man te vinden die even hoog of hoger is opgeleid en vriendelijk en ook nog eens geemancipeerd is.
  Dat geldt overigens ook voor ‘autochtone’ vrouwen maar dan in iets mindere mate.
  Gelukkig zijn er als alternatief ook heel heel veel leuke Nederlandse mannen die open staan voor een relatie met een lieve en aantrekkelijke Turkse of Marokkaanse vrouw met een goed stel hersens. 🙂

  “de culturele verschillen worden als probleem beschouwd” (zie stukje) is echt achterhaald en niet meer van deze tijd.

  Zolang je als vlotte moslima niet alles in dienst van je geloof stelt zijn er zeker mogelijkheden. Het gaat er uiteindelijk om, denk ik, dat beide partners respect en begrip hebben voor elkaars situatie, lees cultuur. Ik heb zelf, als kaaskop, een hele gelukkige relatie met eerst een Pakistaans en later een Turks meisje gehad. Het kan het best werken. Persoonlijkheid is voor mij belangrijker dan cultuur. De Marokkaanse dames zijn hier al behoorlijk ver in. Volgens het CBS heeft momenteel 11% van de Marokkaanse vrouwen een (autochtone) Nederlandse man als echtgenoot.

  Gewoon voor je eigen geluk gaan en je leven niet in dienst van je familie stellen. Als die je steunt is dat mooi en als ze dat niet doen zegt dat meer over hen dan over jou.

Plaats een reactie