Nederlander zoekt liefde binnen landsgrenzen

De Nederlander kijkt bij het zoeken naar een date het minst over de grens, zo blijkt uit een onderzoek van de relatiesite Parship, die in meerdere landen actief is. Van alle Europeanen is het de Nederlander het minst geneigd om naar partners in het buitenland te kijken als het op daten aankomt.

De Hollander kiest als date dus het liefst met iemand met dezelfde nationaliteit. Dit komt naar voren uit een enquête van datingsite Parship. Indien een Nederlander toch besluit naar andere landen te kijken is dit in zeventien procent van de gevallen België. Negen procent richt zijn pijlen op Duitse dames. Bij het vinden van onze online liefdes hebben we dus graag een landgenoot, maar hoe zit het met de reisafstanden? 

Reisafstand belangrijker dan liefde

Ruim 2.300 leden deden mee aan de enquête. Drie op de tien Nederlanders bleken niet bereid meer dan 100 kilometer te reizen om hun date te kunnen zien. Een iets kleiner percentage vond een afstand van vijftig kilometer al te veel van het goede.

Toch gaf 1 op de 5 mannen aan afstand niet belangrijk te vinden; “alles voor de liefde” dus. De vrouwen zijn wat minder reislustiger, wellicht omdat ze misschien wat meer keus dicht bij huis hebben. De financiële mogelijkheden zijn hierbij echter wel van belang.

Van alle Europese singles maken Engelsen en Spanjaarden het meeste gebruik van de mogelijkheid een partner in het buitenland te zoeken. 30% van hen oriënteert zich op het buitenland. De datingsite Parship maakt het overigens mogelijk te daten met singles uit andere landen. Je kunt je zoekinstellingen wijzigen en ervoor zorgen dat je ook partneraanbevelingen van dames of heren uit andere landen waar deze site actief is krijgt aangeboden.

De site biedt online dating in onder meer Duitsland, Italië, Denemarken, Frankrijk en België. Voor hen die hun liefde liever verder van huis zoeken zijn er ook leden uit Zweden, Tsjechië en Ierland beschikbaar.

bron: vrij naar een artikel in elsevier.nl

Vind jij reisafstand belangrijk? Mocht je lid zijn van een datingsite: zoek je altijd alleen maar regionaal, of zelfs alleen op singles in jouw eigen stad? Of sta je open voor contacten met mensen uit een provincie of twee verderop?

1 gedachte over “Nederlander zoekt liefde binnen landsgrenzen”

  1. ik ben Nederlands en op zoek naar dates uit Londen

Plaats een reactie