Rode kleding trekt mannen aan.

Single vrouwen die op zoek zijn naar ene partner doen er goed aan zich zo rood mogelijk te kleden. Amerikaans onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mannen een vrouw als aantrekkelijker beoordelen wanneer zij in het rood gekleed is. Als eenzelfde vrouw andere kleuren draagt wordt haar aantrekkingskracht minder. Het onderzoek werd gedaan met behulp van foto’s, waarbij opviel dat ook een rode fotolijst de aantrekkelijkheid van de vrouw ten goede kwam.

De mannen die deelnamen aan het onderzoek vonden de vrouwen die op foto’s stonden met rode kleding aan knapper dan (diezelfde) vrouwen met kleding van andere kleuren aan. Uiteraard wisten de heren niet dat ze eigenlijk dezelfde dames met verschillende kledij beoordeelden.

Dus dames, plaats op je profielen van datingsites een foto waarbij je in het rood gekleed bent. Ook zou een man tijdens een date met een in het rood geklede vrouw bereid zijn meer geld uit te geven. De rode kleur zou namelijk duiden op een vurige, hartstochtelijke persoonlijkheid en de heren zijn gaarne bereid hier hun euro’s aan te spenderen.

De kleur rood: betekenissen

De kleur rood zou de man, al dan niet bewust, doen associëren met de ovulatie. Vrouwen die rood dragen zouden dus een vruchtbare indruk maken. Verder staat de kleur rood voor emotie, liefde, passie en een hoge dosis energie. Verder betekent rood “vurig” en hartstochtelijk. Ook een leuk feitje: onderhandelingen, bijvoorbeeld over je salaris, kun je ook het beste in het rood voeren. Dit verhoogt de succeskans namelijk. Je onderhandelingspartner “schrikt” vaak van de kleur rood en zou minder goed in staat is bij zijn eigen aanbieding te blijven.

Let jij op de kleuren die je draagt als je op vrijersvoeten bent en ga je als Lady in Red vamp de kroeg in? Zijn er voor mannen ook kleurstellingen te verzinnen die aantrekkingskracht op vrouwen hebben? Mocht je online daten; let je erg op de kleding die je op je profielfoto’s draagt?

Plaats een reactie