Mannelijke vrijgezellen willen vrouw die het huishouden doet

De emancipatie-golf is nog niet geheel doorgedrongen tot mannelijk single Nederland. Singles magazine singlessite.nl deed onderzoek naar de denkbeelden van de mannelijke singles, en kwam tot enkele opvallende conclusies. Zo vindt 20% van de mannelijke vrijgezellen (nog steeds) dat een vrouw zich voornamelijk moet bezighouden met het opvoeden van de kinderen en het doen van het huishouden. De flauwe grap: “de vrouw heeft maar één recht, het aanrecht” lijkt hiermee niet zo ver van de werkelijkheid te staan. Een vrouw die schoonmaakt doet het goed bij de mannen.

Ruim één derde (35%) wil een vrouw die zich niet volledig op haar eigen carrière richt en thuis met de aardappelen voor hem klaarstaat. het zijn gelukkig echter niet alleen de mannen die hier zo over denken; ook één op de vijf vrouwen vindt het prima om een man te vinden die de ideale huisman zonder ambitie is. Maatschappelijk gezien brengen deze denkbeelden wel wat problemen met zich mee: een man zonder carrière wordt wat minder makkelijke geintroduceerd bij familie of bekenden. De singles zélf vinden hun eígen carrière wel erg belangrijk, namelijk 64%. Slechts één op de drie vindt het noodzakelijk dat de toekomstige partner financieel zlef zijn of haar mannetje moet staan. Aan het onderzoek deden bijna 500 singles mee.

Zelf single en op zoek naar een nieuwe liefde? Schrijf je gratis in en zoek contact met duizenden leuke mannen en vrouwen via de grote aangeraden datingsites

2 gedachten over “Mannelijke vrijgezellen willen vrouw die het huishouden doet”

  1. Mooi staaltje male bashing weer. van mannen wordt nog altijd verwacht dat ze het inkomen binnenbrengen. en dat weten mannen. wij kunnen nietzomaar stages gaan lopen en ‘onze passie volgen’. wij hebben geen keuze.

    en veel vrouwen hoeven niet zo nodig een carriere.

    Heel raar stukje dit. Alsof feminisme – en dan een rare definitie ervan – het hoogste goed is.

    maar logisch dit stukje. mannen doen het altijd fout. Als ze nl. massaal aangeven huisman te willen zijn… dan zou het worden: Mannen, jullie zijn geen mannen, neem je financiele verantwoordelijkheid eens!

    bah!

Plaats een reactie