Nederlandse man voelt zich gelukkig

Volgens onderzoek van Discovery Channel staat de Nederlandse man gelukkig in het leven. De mannen werd gevraagd een cijfer te geven als antwoord op de vraag: “hoe gelukkig voel je je?”. Het gemiddelde cijfer dat de mannen hun leven toekende was een 7 en een half.

Mannen die een relatie hebben voelen zich gemiddeld gelukkiger; dit met de kanttekening dat zij wél vrijgelaten moeten worden. Volgens ditzelfde onderzoek is 90% van de Nederlandse mannen gelukkig in de liefde. Twee derde van de ondervraagden geeft zelfs aan dat de partner alles voor hen betekent.

Mannen met relatie gelukkiger dan de vrijgezel

Van de vrijgezelle mannen binnen het onderzoek denkt 75% gelukkiger te zijn als ze wel een vaste relatie zouden hebben. De Singles waardeerden hun leven gemiddeld met een 7; de mannen die wel een relatie hebben gaven hun leven gemiddeld een 8. Liefde maakt dus happy, zo blijkt.

En hoe zit het dan met de vrouwen? Zij werden voor dit onderzoek niet ondervraagd (mogelijk omdat zij minder tot de doelgroep van Discovery Channel behoren), maar ook van de dames is bekend dat zij met een relatie blijer in het leven staan dan single vrouwen. Hoe ouder vrouwen worden, hoe groter dit verschil wordt. Anders dan mannen hebben veel dames de angst “achter te blijven”.

Wat voor cijfer zou jij je leven geven? Ben jij doorgaans ook tevredener over het leven als je een partner hebt, of slaat de term happy single echt op jou? We lezen je mening over deze enquête graag terug in de reacties.

Plaats een reactie