Jingles

Stichting Jingles is niet alleen een Joodse datingsite; zij probeert mensen met een Joodse achtergrond bij elkaar te brengen. Jingles is een grappige samenvoeging van “Joods” en Singles”, mocht je dat nog niet door hebben. Na vluchtig door de profielen browsen lijkt de gemiddelde leeftijd ruim 30+.

De site is nog vrij jong en het aantal vrienden groeit gestaag. Naast online daten kun je ook een oproep plaatsen in Benjamin, het gratis Nederlandstalig Joods kwartaalblad. 25.000 mensen met een Joodse achtergrond (natuurlijk lang niet allemaal single) lezen dan jouw contactadvertentie. Update: Jingles is helaas gestopt. Kijk ook eens naar de Breeze app of Match4me voor hoger opgeleiden.

Foto Website Jingles.nl

jingles website

Dit is de site van Jingles zoals deze er nu uitziet/ Vanaf 17 december aanstaande echter komt er een geheel nieuwe lay-out. Jingles zal dan volwaardig deel uitmaken van Jonet.nl, het nieuwe internetplatform van Joods Nederland. Oude profielen van singles die lid zijn van Jingles worden natuurlijk gewoon meeverhuisd. Ook is dit een goed moment om inactieve profielen te verwijderen; dit zal dan ook gebeuren.

Jingles organiseert naast Joodse dating ook activiteiten en uitjes. Deze service lijkt op het eerste gezicht gratis; indien iemand meer info heeft houden wij ons van harte aanbevolen.

Wat nieuw is op deze datingsite is dat profielen echt worden gecontroleerd: mannen en vrouwen die een profiel aanmaken moeten ook een kopie van hun identiteitsbewijs mee sturen. Er was namelijk wat kritiek dat er veel nepprofielen tussen zouden zitten, of daters met kwade bedoelingen. Dat probleem is nu deels door Jingles opgelost maar het zal de toestroom van nieuwe leden die een Joodse datingsite wel enigszins dempen.

Aantal leden: +/- 300. Misschien inmiddels een stuk meer
Gratis registratie: ja
Profiel plaatsen bij gratis registratie: ja
Profielen bekijken bij gratis registratie: ja
Kosten van 3 maanden Lidmaatschap: onbekend. De nieuwe site zal drie maanden lang gratis zijn (dus vermoedelijk tot en met 17 maart 2013. Hoe vele Jingles daarna gaat kosten staat niet aangegeven.
Online sinds: onbekend
Website: Jingles
*Genoemde cijfers zijn van het moment van het plaatsen van de posting. Sommige Dating services hanteren gecompliceerde abonnementsprijzen; check dus altijd de officiële site.

Na kort beraad is besloten deze site in de categorie “etniciteit” te plaatsen. We verwachten veel van de nieuwe site, vooral ook omdat er weinig alternatieven in Nederland zijn: andere Joodse datingsites zijn ons niet bekend. Internationaal zijn er wel veel sites voor Joodse singles. Jingles schrijft op haar weblog dat ze goed heeft gekeken naar de TROS Radar datingsite special (waar we ook een artikel over schreven) en aan de hand van die resultaten enkele aanpassingen heeft gedaan voor de nieuwe datingsite.

Ook werden leden gevraagd wat ze precies verwachten van Jingles. Lang niet iedereen bleek op zoek te zijn naar een levenspartner; minstens zoveel leden hebben zich bij Jingles ingeschreven om nieuwe vriendschappen op te doen. Zodra de nieuwe site online is zullen we een betere foto plaatsen en de voorgenoemde updates bespreken.

Ervaringen met Jingles

ben je lid geweest van Jingles of van een andere (internationale) Joodse datingsite? We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen. Je doet ons veel plezier als je deze kort in een reactie op wilt schrijven. Ken je een datingsite voor Joden die ook op de Nederlandse markt actief is? Tip dan de redactie. Dank!

8 gedachten over “Jingles”

 1. Een paar jaar ben ik lid geweest. Ik heb er interessante mannen ontmoet. Hoewel ik de meeste Joodse relaties toch via andere datingsites heb leren kennen. Het is jammer dat de website technisch wat traag is. Verder hoef je niet per se te daten maar zijn veel mensen ook op zoek hun kennissenkring uit te breiden.

 2. Heyy ben een meid van 14 jaar ik ben op zoek naar een leuke spontane eerlijke grappige jongen die niet bang is om je te zoenen naast zijn vrienden
  woon in Overijssel Hardenberg zoek iemand in Overijssel tussen de 14 en de 16 heb je interesse stuur me dan een mailtje of chatten via insta of snap op insta heet ik Isabel Danho en op snap heet ik isabeldanho3

 3. Ik ben een jongen van 17 jaar en ik zoek een jongen van liefste onder 17 ik zou graag een relatie willen beginnen en leuke dingen doen en zoenen en meer daar zeg ik zeker geen nee tegen

 4. Ik ben ooit lid geweest , wil graag weer lid worden en kan niet inschrijven omdat mijn wachtwoord niet wordt geaccepteerd.Ik weet dus niet hoe ik verder moet gaan.
  tel. nr. 0521 – 513198

 5. Beste Redactieleden,

  Leuk dat jullie een stukje hebben geplaatst over Jingles. Het zou onze voorkeur hebben om de site te plaatsen onder de kop religie en dus niet onder etniciteit. Mensen melden zich aan, omdat ze een Joodse achtergrond hebben. Spreekt voor zich dat je niet religieus hoeft te zijn. Aantal profielen is momenteel +440.

  We zitten in een overgangsfase. De nieuwe site die ook gratis zal zijn is al life en te zien op http://www.joodsevrienden.nl. Vooralsnog leven we van donaties!

  Voor vragen kun je contact opnemen met info@joodsevrienden.nl

  Veel succes toegewenst!

  Het Jinglesteam

 6. Leuk dat jullie iets over Jingles hebben geplaatst!
  Het klopt dat de site gratis is. Op niet al te lange termijn willen we de site ook mooier maken met meer functionaliteiten. We overwegen hiervoor wel een betaald lidmaatschap in te voeren, teneinde de kosten te kunnen financieren. Winstoogmerk komt niet in ons woordenboek voor.

  Afhankelijk van het soort activiteit moet hier wel of niet voor betaald worden. We groeien inderdaad snel en het accent ligt op vriendschap. Als je meer wilt is dat uiteraard mogelijk.

  Voor vragen weten jullie ons ongewtijfeld te vinden.

  Het Jinglesteam
  22 oktober 2008

Plaats een reactie