Romantische films slecht voor relatie.

Er is goed nieuws voor mannen die niet te porren zijn voor romantische films: dit genre is namelijk slecht voor de relatie. Vooral romantische komedies zijn schadelijk, volgens Brits onderzoek. Een verklaring wordt ook gegeven: romantische komedies zorgen voor onrealistische verwachtingen binnen een relatie. Daarnaast maakt dit type films je wijs dat er één perfecte liefde voor je rondloopt.

Dat dit in het echte leven wat anders werkt, en niet alleen maar rozengeur en maneschijn is zorgt ervoor dat mensen zich binnen hun relatie ongelukkig kunnen gaan voelen, of nooit genoegen nemen met singles die geïnteresseerd in hen zijn. Het idee kan ontstaan dat er een perfecte partner bestaat en dat deze hoe dan ook gevonden moet worden.

De onderzoekers raden stelletjes aan wel gewoon van “romkoms” te genieten, maar wel met een kritische blik. Ga dus niet je eigen liefdesleven spiegelen aan wat je in het, vaak flinterdunne, verhaaltje te zien krijgt.

Top 10 Romantische Komedies

Ondanks bovenstaande toch op zoek naar leuke romantische komedies om samen te bekijken? In onderstaande video vind je de Top 10 Romkoms aller tijden, samengesteld door videosite WatchMojo

Mocht je geen zin hebben deze video te bekijken: de Top 3 wordt gevormd door Love Actually, Sleepless in Seattle en op nummer 1: When Harry met Sally. Ben je het eens met deze keuze? Zo niet; jouw eigen toplijstje van romkoms kun je in de reacties achterlaten.

bron: vrij naar artikel op Nu.nl

Heb jij de indruk dat niet-realistische romantische films, en series als bijvoorbeeld Sex and the City een negatieve invloed hebben op hoe je je eigen partner of liefdesleven beleeft? Zijn ze slecht voor je relatie of komen uit het bekijken van dit soort films juist verbeterpunten naar voren waar jullie aan zouden kunnen werken?

Plaats een reactie