Boek Kluun wordt verfilmd.

De roman “Komt een vrouw bij de dokter”, het bekende eerste boek van de schrijver Kluun, wordt verfilmd.

Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, heeft de filmrechten aangekocht van het eerste boek van Kluun. Oerlemans zelf neemt de regie voor zijn rekening. Naar verwachting komt de film volgend jaar rond de kerst in de Nederlandse bioscopen. Op de vraag of Reinout Oerlemans wel geschikt was, aangezien hij nog nooit eerder een film regisseerde, antwoordde Kluun 9echte naam Raymond van de Klundert) dat hij voorheen ook nog nooit een boek geschreven had.

De hoofdrolspelers

De hoofdrollen in deze film zijn weggelegd voor Carice van Houten, Anna Drijver en Barry Atsma. Update: de film is inmiddels al een behoorlijk tijd uit en wordt op IMDB met een 6.6 beoordeeld. Geen topper dus maar wel watchable. De film werd uitstekend bezocht en brak enkele Nederlandse bioscoop-records. Enkele honderdduizenden Nederlanders hebben de film in de bioscoop gezien.

Inmiddels heeft de schrijver sinds het uitkomen van de film verscheidene nieuwe boeken geschreven, waarvan Haantjes (2011) de bekendste is. Het succes van dit werk was echter niet zo groot als KEVBDD, dus of dit boek ook verfilmd gaat worden is vrij onzeker.

Kluun is verder bekend als auteur van de boeken “Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!”  en “De Weduwnaar”. Ook schreef hij de verhalenbundel Van Leven ga je dood.

Bekijk hier de persconferentie die werd gegeven naar aanleiding van deze film. Hierin komen de hoofdrolspelers en Oerlemans aan het woord over dit project.

Wat vond jij van deze film? Is het boek of de film duidelijk beter naar jouw mening? We zijn benieuwd naar je reacties. Denk je dat De Weduwnaar nog verfilmd gaat worden? Kluun gaf zelf in een interview al aan hier niet op te rekenen. hij ziet er namelijk “geen film” in.

Plaats een reactie