Meeste Singles durven Speeddaten nog niet aan.

Hoewel speeddaten de laatste jaren aan een opmars bezig is vinden de meeste singles dit nog een erg spannende manier van daten. dit blijkt uit onderzoek van het gerenommeerde singlesmagazine singlessite.nl

Bijna zestig procent heeft deze manier van daten nog niet aangedurfd. Het alleen er naar toe moeten, onbekendheid met het type mensen dat zal verschijnen en een scheve man/vrouw-verhouding vormen de belangrijkste drempels. Vrouwen hebben meer moeite om alleen naar een speeddate-avond te gaan dan mannen. De angst voor stiltes vormt ook een belangrijke factor om niet aan een speeddate te beginnen.

Van de singles die de stap hebben gewaagd en een speed-date gehad hebben zegt slechts 3% dit niet nog eens te doen. Voor hen die de stap wél durven te zetten lijkt speeddating dus toch in vrijwel alle gevallen tot in elk geval een leuke avond te leiden.

Speeddating is efficiënt en zonder risico op een blauwtje

Niet verwonderlijk natuurlijk, want je leert in korte tijd (meestal een paar minuten per gesprekje) een hoop mensen van het andere geslacht kennen. Groot voordeel is dat je zeker weet dat het hier singles betreft. Anders dan in de kroeg of discotheek weet je dus dat de ander actief op zoek is naar een date of zelfs een vaste relatie. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je een blauwtje loopt bij een speeddate avond: zo zit het evenement niet in elkaar. Je praat gezellig wat en daarna vul je onafhankelijk van elkaar op een kaart in of je de ander nog eens wilt spreken.

Vul je beiden een “ja” in is er sprake van een match. Vul je een “nee” in hoor je daar nooit meer wat van. Vooral onder hoger opgeleiden begint het speeddaten aan populariteit te winnen. Deze groep heeft weinig tijd, specifieke wensen en is verbaal sterk. Zet een stuk of 30 hoger opgeleide singles bij elkaar en ze weten efficiënt met de speeddate avond om te gaan.

Er zijn in Nederland een paar grote diensten die speeddating aanbieden, voornamelijk in de grote steden: 10sec.nl, fasterdate.nl en speeddaten.nl. Uiteraard zijn er, vooral op lokaal niveau, nog meer websites die dit soort avonden organiseert. Meestal wordt er onderscheid gemaakt op leeftijdscategorieën en soms opleidingsniveau.

Ervaringen met Speeddaten

Verwacht wordt dat ook steeds meer gemiddeld en lager opgeleiden aan het speeddaten zullen slaan en meer en meer afscheid zullen nemen van reguliere datingsites. Heb jij ervaring met speeddating? We zijn erg benieuwd hoe jij je speeddating avond(en) ervaren hebt! Kun je aangeven hoeveel procent van de deelnemers “leuk” is? Heb je avonden gehad dat je geen enkele speeddate nog eens wou zien of komt dat nauwelijks voor? Tref je op dit soort avonden hetzelfde publiek dat je op datingsites ziet of is het echt een ander soort mensen? We lezen het graag terug!

Plaats een reactie