Mannen moeten jongere hoogopgeleide vrouw trouwen

Mannen die een langlopende relatie ambiëren kunnen het beste een jongere vrouw uitzoeken, die ook nog eens hoger is opgeleid dan zij zelf. De kans op een relatiebreuk is bij deze combinatie het kleinst. Downdating (het daten met iemand ver onder jouw opleidingsniveau) is dus af te raden voor de heren.

Dit bleek uit een onderzoek dat de Universiteit van het Engelse Bath onlangs uitvoerde. Uit het onderzoek kwam evenwel naar voren dat singles juist andere criteria hanteren om de ware te vinden. Niet opleiding en leeftijd zijn hierin belangrijk; liefde, aantrekkingskracht en overeenkomstige smaak, overtuigingen, waarden en levenshouding spelen een grotere rol.

Hoger opgeleide vrouwen

Het aantal hoog opgeleide dames in de Randstad neemt enorm toe. Zo erg zelfs dat er in veel universiteitssteden en gemeentes met een hogeschool te weinig hoger opgeleide mannen zijn voor alle vrouwen. Goed nieuws dus voor de mannen die bovenstaande onderzoek ter harte nemen en inderdaad de voorkeur geven aan een partner met een HBO of universitaire graad.

In de provincie is de situatie net omgekeerd; hier zijn er voor de heren juist te weinig geschoolde vrouwen te vinden. Waar de lager opgeleide man in de provincie vaak in de buurt van zijn geboorteplaats blijft wonen, zijn het vooral de jonge meisjes die het avontuur in de stad kiezen en een studie gaan volgen en daar met een stedeling trouwen.

Datingsites die zich speciaal richten op hogeropgeleiden (HBO niveau en academici) zijn E-matching en Match4Me.nl Hier kunt u ongetwijfeld een date met een ontwikkelde vrouw versieren. Ook op deze sites zijn de dames over het algemeen in de meerderheid. Doe er je voordeel mee. Je ervaringen met online dating lezen we graag terug.

Plaats een reactie