Libido van vrouwen het laagst tijdens de herfst

De verschillende seizoenen hebben alle zo hun weerslag op het libido van vrouwen, zo kwam uit een enquete van 100% NL Magazine naar voren. De herfstmaanden bleken het minst populair om tussen de lakens te duiken. Gevraagd in welk seizoen zij het meest seksueel actief zijn antwoordde slechts 11 procent dat dit de herfst betrof.

Dit jaargetijde heeft dus een negatieve invloed op de sexzin van vrouwen. Ook de lente, wat men toch als meest libido-verhogende seizoen zou verwachten, doet vrouwen geen meer zin krijgen het bed in te duiken; slechts 16% beleeft tijdens dit seizoen haar seksuele hoogtepunt.

De zomer spreekt het meest tot de verbeelding; bijna de helft (46%) gaf aan tijdens dit seizoen het meest zin in seks te hebben. het andere qua weertypen “extreme” seizoen, de winter, eindigde als tweede, met 27 procent die dan het meest zin in sex heeft. Van een echte seksuele winterslaap lijkt dus geen sprake. 500 Vrouwen gaven antwoord op de vragen gerelateerd aan hun seksleven.

Meeste zwangerschappen beginnen in december

De herfstperiode mag dan een tijd van weinig seks zijn; de winter, en dan met name de periode rond de feestdagen, is er één waarop veel stellen juist wél het bed in duiken. Hoe we dat weten? De meeste baby’s worden in september geboren, dus in december wordt er flink van bil gegaan.

Sterker nog: aan de hand van het aantal geboortes kon men precies uitrekenen op welke datum stellen het meeste seks hebben. Dit blijkt 11 december te zijn. Precies 9 maanden later is het 16 september en dan zijn de meeste mensen jarig, zo blijkt uit onderzoek.

De kou is dan wel een reden om (vooral voor vrouwen) minder seks te hebben; de blijdschap omtrent de feestdagen (denk aan alcohol) is een reden dat mensen meer seks hebben. Een andere reden is dat in de koude decembermaand de spermakwaliteit beter zou zijn en dit dus tot meer zwangerschappen zou leiden. Meer seks is in dit verband dan niet echt een reden.

En jij? Wanneer hebben jij en je partner de meeste seks? Is dit erg seizoens-afhankelijk of valt dit allemaal wel mee? Heb je minder zin in seks als het koud wordt of vind je het dan juist knusser om samen onder de lakens te stoeien?

Plaats een reactie