Man alerter na flirt met vrouw

Mannen voelen zich energieker en alerter na een gesprek met een aantrekkelijke dame. Dat komt naar voren uit recent Amerikaans onderzoek. Flirten doet enkele hormoonwaardes stijgen en heeft als resultaat dat mannen extra alert zijn.

Flirten: Testosteron en Cortisol

Wetenschappers van de Universiteit van Californië lieten 149 mannelijke studenten praten met een aantrekkelijke dame of een heer van vergelijkbare leeftijd. Daarna werd hun speeksel getest op bepaalde hormoonwaardes. Hieruit bleek dat mannen die net een flirt hadden gehad met een knappe dame aanzienlijk meer testosteron en cortisol hadden aangemaakt.

De waarde van cortisol was zelfs bijna met de helft gestegen. Ook het testosteronniveau steeg flink, met veertien procent. Testosteron associëren we voornamelijk met seksuele driften en mannelijkheid, maar geeft ook een energieke ervaring.

Het hormoon cortisol maakt mensen alerter en helpt bij stressvolle situaties. Het testosteron zorgt voor een energieker gevoel. Beide hormoonwaardes stegen als mannen met vrouwen praatten of flirten, maar daalde ook weer wanneer zij weer met seksegenoten contact hadden. Een flirt zo nu en dan kan dus helpen je meer energie te geven en je midden in het leven te doen voelen staan. Flirten is gezond! Durf je niet te flirten? Je kunt je laten coachen in het versieren.

bron: vrij naar artikel op nu.nl

Kijk voor betrouwbare dating op de volgende datingsites. Merk jij een energie-boost als je net met een aantrekkelijke dame hebt gepraat, of zelfs maar oogcontact hebt gehad? En hebben de dames soortgelijke ervaringen na het flirten met een knappe jongeman?

Plaats een reactie