Funmatch, een gezellige singles community. Het verhaal van de oprichter

Onlangs richtte Maurice Reniers de singles community Funmatch.nl op. Daar had hij zo zijn redenen voor, en deze legt hij graag aan ons uit. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Funmatch.nl

“Ongeveer drie jaar geleden ontdekte ik dat het leven dat ik op dat moment leidde helemaal niet zo perfect was als ik al die tijd dacht. Mijn relatie liep op de klippen, ik moest mijn droomhuisje verkopen en als klap op de vuurpijl verloor ik mijn baan. Ineens was alles anders! Gedurende de zoektocht naar mijzelf en het opbouwen van een nieuw leven verhuisde ik regelmatig van stad. In deze periode is het idee, het gedachtegoed van een meeting community ontstaan.

Nieuwe mensen leren kennen

Omdat ik een paar keer verhuisde van stad had ik weinig leuke contacten met mensen. Natuurlijk had ik vrienden, maar die woonden een uur of twee rijden bij me vandaan en daar ging je niet “zomaar” even naartoe. In die fase was ik helemaal niet opzoek naar een relatie, ik likte de wonden nog van mijn laatste relatie. Toch had ik wel de behoefte aan contact met mensen die eenzelfde hobby of interesse deelden. Uitgaan, naar een concert of iemand om samen mee te joggen.

funmtach foto oprichter

Alhoewel ik zelf open en outgoing ben kwam ik niet echt in contact met nieuwe mensen als ik uitging. Na avonden surfen door onze digitale wereld, het Internet, kwam ik erachter dat er voldoende datingsites zijn waarbij het om een relatie gaat, genoeg netwerken zijn waarbij je op leuke manier contact kunt houden met je vrienden en zelf platforms waren waarbij je direct op zoek kon gaan voor een spannende seksuele ervaring.Ik vond echter geen enkele site, geen enkel platform, waar ik nieuwe mensen kon leren kennen die allemaal hetzelfde zoeken. Iemand om iets mee te ondernemen met eenzelfde gedachte of/en hobby zonder bijkomende bedoeling van seksuele aard of relatievorm.

Nieuwe relatie

Drie jaar na dato is er veel veranderd. Ik leef nu alweer een jaar samen met mijn nieuwe relatie. Mijn huidige partner heb ik gevonden via een dating site. De gedachten die drie jaar geleden door mijn hoofd spookten zijn nooit weggegaan. Mijn nieuwe partner versterkte het idee alleen maar door haar eigen ervaring. Zij was net terug van een jarenlang verblijf in het buitenland en had bij terugkomst naar Nederland weinig vrienden en kennissen. Ook zij miste een platform om met mensen in contact te komen om iets te ondernemen zonder dat de verwachting van een relatie aan het einde van een date stond. Ik heb mijn ideeën verder ontwikkeld en opgeschreven. Na keihard en lang werken staan we aan de vooravond van de lancering van Funmatch.nl. In September is het echt zover. De eerste echt Nederlandse meeting community gaat live!

Funmatch.nl is een platform om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses en hobby’s. En natuurlijk de belangrijkste gemene deler. Sex en relatie staan NIET op de voorgrond. Samen iets ondernemen en daardoor niet alleen zijn staat op nummer 1. De site is in de eerste instantie bedoeld voor mensen die single zijn, mensen die in het leven door welke gebeurtenis dan ook alleen staan wat relatie betreft en dat ook eigenlijk wel prima vinden. Alleen leven betekent niet dat je geen contact wilt hebben met mensen. Deze groep wil Funmatch graag bedienen.

Werkwijze Funmatch

De opzet is redelijk simpel. Je vult enkele persoonlijke gegevens in, zoals leeftijd, woonplaats en interesses. Op basis van deze gegevens zoekt het systeem een match in de buurt. Bijvoorbeeld: Je zoekt iemand om mee te gaan golfen of zaterdags met dezelfde handicap op verschillende golfbanen in Nederland. Zijn er andere golfers op de Funmatch site met eenzelfde idee of met dezelfde interesses dan worden zij automatisch gematched.

Er zijn 6 verschillende hoofdcategorieën: Eten & Drinken, Party, Wellness, Cultuur, Reizen en Sport & Outdoor. De nadruk ligt bij individuele matches. Niet uit te sluiten is dat stelletjes zich aanmelden op de site. Stellen die naar een nieuwe stad zijn verhuist en nieuwe contacten, vrienden zoeken om samen gezellig mee te gaan eten of mee uit te gaan. De site is niet opgezet om te gebruiken als medium voor grote groepen mensen en clubs om activiteiten te organiseren.

Op dit moment is de website van Funmatch te zien op Funmatch.nl. Er komen per dag 20 nieuwe aanmeldingen binnen. Het wordt nu al een gezellige community. Er komen nu ook geregeld leuke aanbiedingen voorbij. Zoals bijvoorbeeld: gratis entree kaarten voor Elysium. Op je profielpagina kun je je eigen gegevens invullen en tevens voorzien van een leuke gezellige spontane foto. In het ‘matches’ overzicht kun je leuke oproepen plaatsen met wat je wilt gaan doen en wanneer. Dit wordt zichtbaar geplaatst in onze doorlopende agenda.

Natuurlijk mag een professionele Facebookpagina (hier vind je hem, een Twitteraccount en Youtube kanaal niet ontbreken. Deze mediums worden met regelmaat ingezet om mensen betrokken te krijgen en openhartig te praten over het single zijn, de keuze om single te blijven en de behoeften van mensen die geen relatie willen. Met veel enthousiasme stromen er nu al reacties binnen op de Funmatch redactie.”

We zijn erg benieuwd naar wat jullie vinden van deze nieuwe dienst! Laat een reactie achter als je er iets over wilt zeggen. We waarderen het zeer!

Plaats een reactie