Datingsite voor mooie mensen verwijdert dikkere leden

De bekende internationale datingsite voor mooie mensen beautifulpeople.com, heeft ruim 5000 leden verwijderd nadat er door andere leden geklaagd was over hun gewicht, zo meldt de BBC.

De gebruikers van de datingsite werden verwijderd nadat zij na de feestdagen foto’s in hun profielen hadden gezet waarop te zien was dat zij duidelijk zwaarder waren dan hun algemene profielfoto. De meeste verwijderde leden kwamen uit de USA, Engeland en Canada. Of zij hun betaalde lidmaatschapsgeld van de site voor mooie mensen wél terugkrijgen is niet duidelijk.

Eigenaar Beautifulpeople.com kon niet anders

De oprichter van de dating site liet weten het jammer te vinden dat er zo rigoureus moest worden ingegrepen, maar zei daarbij dat de leden van de relatiesite nu eenmaal een “high standard” verwachten en dat er weinig keus was. Beautifulpeople.com is het internationale equivalent van mooiemensen.com, waar alleen knappe vrouwen en mannen lid mogen worden. Nieuwe inschrijvingen worden eerst gekeurd door de bestaande groep leden van de datingsite. Als knappe man of vrouw weet je dan zeker dat je gene lelijkerds op je datingprofiel krijgt.

Het klinkt allemaal net al een iets te mooi verhaal dat het vooral rondom de feestdagen goed doet. Het ruikt een beetje naar een publiciteitsstunt, want hoe vele mensen zullen na het uitkomen van dit persbericht niet een kijkje zijn gaan nemen op beautifulpeople.com? Wel een slim trucje, want wij schrijven nu ook iets over deze datingsite, en dat is weer gratis publiciteit.

Mooiemensen.com

In Nederland kennen we het verschijnsel van datingsites voor alleen kanppe singles niet zo erg, in tegenstelling tot de Verenigde Staten. Uitzondering hier op is dus mooiemensen.com, de enige datingsite in Nederland waar je foto eerst gekeurd wordt voordat je mag gaan daten. Mooiemensen.com is geen hele grote site maar heeft toch enkele duizenden leden die graag alleen met andere knappe singles willen daten. Dus zoek je een knappe man of vrouw en ben je zelf mooi genoeg; dan weet je waar je wezen moet.

Schrijver Kluun meldde zich ooit aan voor de site Mooiemensen.com en maakte later een parodie op deze site: lillekemeense., een datingsite zogenaamd alleen voor lelijke mensen. Het betreft hier echter een grapje, natuurlijk.

Ervaringen met MooieMensen

Ben je lid (geweest) van mooiemensen.com? Wij gewone stervelingne weten natuurlijk niet precies wat het niveau daar is; kun je ons daar iets over vertellen? Is echt iedereen knap of mag je als zeventje ook al inschrijven? En hoe zijn de profielen? heeft iedereen het in zijn of haar profieltekst veel over mode en beauty? Zijn er helemaal geen dikke mensen lid? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

1 gedachte over “Datingsite voor mooie mensen verwijdert dikkere leden”

  1. Mooi? Vallt best tegen of mijn standaard ligt te hoog!

Plaats een reactie