Daten via Lexa.nl zeer succesvol: 89% van de koppels nog bij elkaar

Over online dating wordt veel geschreven en bestaan genoeg meningen. Maar hoe succesvol is online daten eigenlijk? Datingsite Lexa heeft, onder bijna 1.000 voormalige Lexa.nl members, een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de succesfactoren van online dating. Hieruit blijkt onder andere dat, van alle members die via Lexa.nl hun partner hebben gevonden, maar liefst 89% nog steeds bij elkaar is.

‘Uit dit onderzoek blijkt ook dat er maar liefst 234 mensen per week hun ideale partner via Lexa.nl vinden. Een prachtig resultaat en dat heeft ons doen besluiten de claim ‘Elke week 234 nieuwe verhalen!’ te verwerken in onze communicatiestrategie. De eerste commercials met deze claim zijn momenteel te zien op televisie’, aldus Stefan van den Berg, managing director van Lexa.nl

Foto is favoriet
Tijdens het online zoeken naar de meest ideale partner speelt de foto van iemand een grote rol. Een foto blijkt dan ook het belangrijkste criterium waarop gezocht wordt. Daarnaast wordt er vooral gezocht op leeftijd en woonplaats. 60% van de voormalige Lexa.nl members die een partner hebben wonen nog geen 50 kilometer van elkaar. Dit geeft tevens aan dat men bij voorkeur zoekt naar mensen in de eigen regio.

Als eenmaal het eerste online contact is gelegd, duurt het gemiddeld bijna een maand voordat men met elkaar afspreekt. De meest favoriete plek om voor de eerste keer af te spreken is bij iemand thuis, gevolgd door een restaurant of café. In tegenstelling tot deze onderzoeksresultaten is het toch raadzaam eerst af te spreken op een openbare plek. Mocht de afspraak tegenvallen dan is het in een druk bezocht café minder bezwaarlijk om afscheid van elkaar te nemen.

(Toekomst)plannen
Wanneer het echt blijkt te klikken tussen twee mensen, dan zijn er een aantal zaken die de kersverse koppels bezighoudt. Allereerst een ontmoeting met de ouders. De goedkeuring van de relatie blijkt hier onbewust een grote rol te spelen. Daarna is ‘de eerste vakantie samen’ een belangrijk gespreksonderwerp. Ook geeft ruim 30% toe het woord ‘samenwonen’ al snel bespreekbaar te willen maken. Trouwen en samen een huis kopen zijn zaken waar de deelnemers uit het onderzoek het minst mee bezig zijn.

Onderzoeksbureau Ipsos Vantis heeft een online onderzoek uitgevoerd in Nederland onder 910 voormalige Lexa members van 25 jaar en ouder en die hun membership op Lexa.nl hebben stopgezet.

bron: persbeicht Lexa

Zelf ervaringen met of inschrijven bij Lexa? Laat svp een review achter in de comments hier onder. Hier is ook ruimte voor eventuele klachten.

1 gedachte over “Daten via Lexa.nl zeer succesvol: 89% van de koppels nog bij elkaar”

  1. De site samendaten.nl is 100% fake.
    Een of ander studentje vond het wel spannend om een datingsite te beginnen en probeert deze te verkopen. Spoorde hem namelijk ergens op. Stuurt ongevraagde mails namens ene Nikkie met cup zoveel en als mailadres eenzaamgehuwd.nl en opzichtige verhalen. Wilde mijn foto, hahaha! Scheld je vervolgens uit als je om inlichtingen vraagt. Heb hem maar geblocked.

Plaats een reactie