Achtbaan de nieuwe plek voor speeddaten

Een pretpark in Groot-Brittannië biedt haar single bezoekers een nieuwe service: tijdens een achtbaanritje kan er worden gespeed-date. Normaal vinden speeddating evenementen plaats achter een tafeltje in een lokaal restaurant of kroeg, maar als ludieke actie heeft het pretpark haar rollercoaster ingezet om singles bij elkaar te brengen.

Leer elkaar in 1 minuut kennen

Vrijgezelle dames en heren worden samen in een achtbaankarretje gezet waardoor ze elkaar gedurende het korte ritje (slechts 50 seconden) beter kunnen leren kennen. Na afloop van de achtbaanrit moeten de twee singles aangeven of zij elkaar nog eens vaker willen spreken. Bij reguliere speedate avonden heb je ongeveer 3 a 5 minuten de tijd om te zien of er een klik is; in dit geval dus slechts een kleine minuut, waarbij je ook nog eens flink afgeleid wordt. Het project verkeert nog in de testfase en duurt tot eind september.

Speeddating komt steeds vaker voor

Speeddating wordt steeds populairder, ook in Nederland. Het is een praktische wijze om binnen korte tijd vele nieuwe mannen of vrouwen te spreken te krijgen. Daarbij weet je van iedereen zeker dat hij of zij single is en daar met hetzelfde doel zit. Je krijgt een matchkaart waar op je bij de naam van elke date die je voor je krijgt invult of je hem of haar een tweede keer wil ontmoeten. Jouw dates doen hetzelfde. Heb je beiden een “ja” ingevuld krijg je dat te horen en kunnen jullie zelf een tweede date initiëren.

In Nederland zijn er enkele grote organisatoren van speeddate avonden, zoals fasterdate.nl en speeddaten.nl. Op lokaal zijn er ook kleinere diensten actief.

Heb je zelf ervaringen met speeddaten? Of heb je je huidige partner zelfs op een speeddate avond leren kennen? We zijn benieuwd naar jouw verhaal; je kunt het hier onder kwijt.

Plaats een reactie