Aanstaande date wordt doorgelicht op Hyves en Google.

Singles maken en masse gebruik van Google en profielensites als Hyves en Facebook om alvast het één en ander te weten te komen over hun aanstaande date. “Weet wie je date” lijkt het nieuwe credo te zijn, dit in tegenstelling tot de blind date. Een date kan zijn of haar profielpagina nog zo mooi hebben aangekleed; toch willen singles graag weten met wie ze een avondje de hort op gaan, en vertrouwen hierbij mee op “onpartijdige bronnen”.

Dating profiel: te mooi om waar te zijn?

Op een datingsite doet iedereen z’n best om een mooi verhaal op de profielpagina neer te pennnen; de waarheid kan zo maar anders zijn. Daarom checken veel mensen Google en vooral Facebook om te zien wat de man of vrouw in kwestie daar allemaal post. Komt dit wel overeen met het beeld dat deze persoon op de datingsite probeert te schetsen?

Volgens onderzoek van het online magazine Singlessite.nl gebruikt 67 procent van de singles Google om meer over hun date te weten te komen; 52 procent zoekt op Hyves om aan relevante achtergrondinformatie te komen. De laatste jaren is vooral Facebook populair als informatiebron. Wat voor foto’s staan er? Is het stiekem een rokkenjager/ mannenverslindster? Veel daters willen op hun datingsite liever niet hun eigen ‘echte’ emailadres opgeven. My safe emailer is daar een mooie oplossing voor; je krijgt er een (tijdelijk) emailadrs waarmee je je bijvoorbeeld kunt inschrijven.

Dates bespioneren via Facebook kan geen kwaad

Overigens blijkt de verkregen informatie over het algemeen geen reden om van een date af te zien: in 40% van de gevallen worden de resultaten van het speurwerk als positief ervaren. Facebook droeg in deze gevallen alleen maar bij aan “de liefde”. Voor twaalf procent bleek de gevonden info dermate tegen te vallen dat besloten werd van de date af te zien. Naast “nieuwe” liefdes zijn ook de ex-geliefden vaak het slachtoffer van gegoogle; ruim de helft van de ondervraagden beweerde de gangen van zijn of haar ex wel eens via Google of Hyves na te gaan.

Ben jij single en heb je ervaring met daten? Zo ja: herken je je in dit beeld? Licht jij je potentiële date (als je daar de naam en achternaam van hebt) helemaal door online? Zijn er naast Facebook en Google nog andere bronnen waar je gebruik van maakt? Doen vrijgezelle mannen en vrouwen zich op datingsites beter voor dan ze zijn? We horen graag de sappige verhalen!

Plaats een reactie