Oppasstudent.nl, de eerste datingsite voor gezinnen en oppassen!

Via Google Alerts werden we gewezen op een leuk persbericht: een datingsite voor ouders en oppassen! Daar willen we natuurlijk wel wat aandacht aan besteden; je leest het bericht van oppasstudent.nl hier onder:

Drie jaar geleden richtten wij, twee studerende zussen, een oppasnetwerk voor studenten op in Amsterdam. Wat begon als een eenvoudig idee is uitgegroeid tot een landelijk bedrijf: meer dan 900 gezinnen en ruim 1000 studenten hebben zich de afgelopen drie jaar bij ons ingeschreven.
oppasstudentMet de lancering van onze nieuwe site is OppasStudent sinds deze maand in het hele land actief. We begonnen met z’n tweeën vanuit onze studentenkamers en werken nu met een team van zes mensen in een kantoor op het Damrak in Amsterdam.

Van lokaal oppasnetwerk naar landelijke oppas-datingsite

OppasStudent brengt gezinnen en studenten die willen oppassen bij elkaar, en daarom noemen we het als grap een soort datingsite. Dat gebeurt op basis van persoonlijke overeenkomsten, zoals interesses, karaktereigenschappen, studieachtergrond en oppaswensen. Zo vinden studenten niet alleen een fijne bijbaan en ouders een betrouwbare oppas, maar bouwen ze onderling ook een bijzondere band op. Er zijn veel verhalen van oppassen die meegaan op vakantie, muziekles geven aan de kinderen of zelfs bij het gezin in huis zijn gaan wonen.

Drie jaar geleden knutselden we de eerste website zelf in elkaar en vroegen studenten uit onze omgeving of ze wilden oppassen. Al snel stroomden de inschrijvingen binnen en breidden we uit naar Utrecht. De matches tussen gezin en oppas maakten we allemaal zelf. Dat doen we nog steeds, maar nu is er de optie bijgekomen dat ouders en studenten ook zelf kunnen zoeken. Ze maken een uitgebreid persoonlijk profiel aan op onze site en vinden elkaar via een eenvoudig zoeksysteem. Daarmee zijn we de eerste datingsite voor gezinnen en oppassen in Nederland: oppasstudent.nl

PoetsStudent, SeniorenStudent en MuziekDocent

Naast OppasStudent bemiddelen we sinds 2010 ook in schoonmaak aan huis: PoetsStudent. Het netwerk bestaat momenteel uit zo’n 300 studenten en in 2013 zal PoetsStudent ook landelijk gaan. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe diensten: SeniorenStudent en MuziekDocent. SeniorenStudent koppelt studenten aan ouderen om hen te helpen in huis, met de boodschappen, om samen ergens naartoe te gaan of gewoon om hen gezelschap te bieden.

Momenteel doen we dit al op kleine schaal onder de hoede van OppasStudent, maar in 2013 zullen we SeniorenStudent officieel lanceren. Bij MuziekDocent kunnen conservatorium-studenten en -afgestudeerden zich aanbieden als muziekdocent aan iedereen die muziekles wil, jong en oud. MuziekDocent wordt opgezet door een oud-student van het conservatorium in Amsterdam. De combinatie van deze vier bedrijfstakken is het begin van een groot netwerk waarbij we studenten in het hele land aan een bijzondere bijbaan helpen.

Plaats een reactie