Humor belangrijker dan seks

Volgens gezamenlijk onderzoek van Comedy Central en Infomart GFK wordt humor door Nederlanders als belangrijker ervaren dan seks. Humor volgt in het lijstje van meest belangrijke secundaire levensbehoeften na de nummer 1: Gezin en Familie en de nummer twee: een goede gezondheid. 67% let erg op het gevoel van humor bij het kiezen van een partner.

Top 3: Humor, seks en een stabiel inkomen

Na humor volgen seks en economische zekerheid in het rijtje. In tijden van economische crisis wordt het salaris steeds belangrijker gevonden, ook bij het vinden van een nieuwe geliefde. Lachen helpt het leven relativeren, zo bleek uit het onderzoek. Of we dit onderzoek serieus moeten nemen is onduidelijk, aangezien het in opdracht van Comedy Central is uitgevoerd.

Grappen zijn leuk, maar pesten niet. Veel van de respondenten gaven dan ook aan niet van humor die ten koste gaat van anderen te houden. Ook werd er in de enquête gevraagd naar wie men de leukste cabaretier vindt. Najib Amhali bleek de favoriet van de kijkers van Comedy Central.

Humor in combinatie met seks is natuurlijk helemaal leuk, bekijk onderstaand filmpje van het Belgische blad Humo:

Parship onderzoek

Ook in recent onderzoek (november 2011) van de datingsite Parship kwam naar voren dat singles humor zeer belangrijk vinden. De ideale partner heeft, volgens Nederlandse singles namelijk bovenal een goed gevoel voor humor. 56% van de leden gaf aan deze karaktereigenschap hoog op het verlanglijstje te hebben staan bij hun gedroomde liefde. Karakter kwam in dit onderzoekje op de tweede plaats te staan. Seks kwam in het geheel niet op het wensenlijstje voor.

Vind jij humor ook belangrijk? Heb je hier specifiek op gelet toen je jouw vriend of vriendin leerde kennen? Is een van jullie beiden veel grappiger dan de ander en levert dit weleens problemen op? Vinden jullie humor ook belangrijker dan seks? Jullie reacties kunnen hier onder worden neergepend.

Plaats een reactie