Boer Zoekt Vrouw best bekeken programma 2009

Het dating-tvprogramma Boer Zoekt Vrouw is het best bekeken programma van 2009, zo maakte de Stichting Kijkonderzoek vandaag bekend. Het televisieprogramma, gepresenteerd door Yvon Jaspers, trok met de aflevering waarin de boeren hun beslissing maakten 4.523.000 kijkers. Voor het eerst sinds 2002 eindigde een niet-sportuitzending op de eerste plaats, dit mede dankzij het feit dat in 2009 geen groot voetbalevenement of Olympische Spelen plaatsvonden.

De best bekeken uitzending is die van 8 november, waarin de boeren Jos, Wim, Wietse, Hans en Peter hun keuze maakten voor Dycke, Astrid, Neeltje, Audrey en Hanneke.

Andere goed-scorende programma’s

Het NOS Journaal van 15 maart (20:00 uur) eindigde op plek twee; opvallend omdat er geen bijzonder nieuwsfeit die dag te melden was. Ook Domino D-Day van SBS scoorde goed; bijna drie miljoen Nederlanders stemden af op het steentjes-omgooi evenement. Studio Sport was als vanouds ook aanwezig in de top tien van best bekeken programma’s.

Boer Zoekt vrouw is een dating programma waarin alleenstaande boeren op zoek naar een geschikte date onder de vrouwen die hen een brief hebben gestuurd. De KRO is de omroep die verantwoordelijk is voor de Nederlandse productie. De show is echter gebaseerd op het Britse Farmer wants a wife; in 13 landen worden inmiddels varianten van het programma uitgezonden, waaronder Noorwegen, Duitsland en Denemarken. Ook de Vlaamse versie is een groot succes.

Inmiddels is in Nederland seizoen 6 in de maak; de afleveringen zullen in 2012 starten. Ook dit jaar is de presentatie weer in handen van Yvon. In 2011 (seizoen 5) werd één van de uitzendingen door ruim 5 miljoen Nederlanders bekeken.

Plaats een reactie