3 op 4 Nederlanders flirt in de file

Driekwart van de automobilisten geeft aan dat er wel eens met hen geflirt wordt. Niet geheel ontoevallig zijn dit de mensen die zelf ook graag een knipoog, handkus of ander gebaar naar medeweggebruikers maken. Dit kwam naar voren bij een onderzoek van routenet.nl in samenwerking met de datingsite Relatieplanet. Een onverwachte toenadering tijdens het autorijden overkomt iets meer dan een kwart nooit.

Flirten in de file gaat niet zo maar

Nederlanders die vaak in de auto zitten beginnen pas te flirten als de ander begint, zo blijkt uit het onderzoek. Voorgaande is uiteraard onmogelijk; men dénkt dat de ander met flirten begint. Het lijkt erop dat de gemiddelde Nederlander zich veiliger en meer onaantastbaar voelt tijdens een fileflirt dan wanneer zij 1 op 1 met een aantrekkelijke potentiële date van het andere geslacht staan. Glimlachen, Knipogen en zwaaien zijn de meest gebruikte manieren om met een andere automobilist in contact te komen. Ruim 1100 mensen werden ondervraagd over hun flirtgedrag op de weg en in het verkeer.

Speciale datingsite voor fileflirten

Flirten in de file is dermate populair (tja wat moet je anders elke dag in die file?) dat er ene heuse datingsite voor fileflirters is gemaakt. Onder het motto: “filerijden was nog nooit zo spannend” kunnen autobezitters die vaak vertraging hebben elkaar contacteren op fileflirt.nl door middel van berichtjes.

Heb je zelf een interessant projectje in een auto zien zitten? Je kunt ene berichtje achterlaten. Wat je nodig hebt is zijn of haar kentekenplaat en je eigen kentekennummer. Op deze wijze kun je contact opnemen met een automobilist of automobiliste die je wel zag zitten. Of er veel mensen op deze site kijken is maar de vraag, maar niet geschoten is altijd mis. Het laatste oproepje is van april 2012; zo’n 8 maanden geleden. Maar het internet vergeet niets dus als je de kentekenplaat hebt genoteerd, wie weet… Flirten op de fiets op je dagelijks fietsroute wordt dan weer helemaal niet gedaan.

Ware File-Liefde

Ken jij iemand die zijn of haar partner is tegengekomen in de file? Dit soort succesverhalen hebben wij nog nooit gehoord, maar ze zijn wel erg leuk natuurlijk. Dus ken je een koppel dat elkaar in de auto heeft ontmoet, laat dan een reactie achter!

Plaats een reactie