De grootste Nederlandse Datingsites

lexa logo

Wat zijn nu eigenlijk de grootste Nederlandse datingsites? Welke sites hebben de grootste ledenaantallen, en waar maak je de meeste kans op een groot aantal matches? Singles die aansluiten bij wat jij precies zoekt? Denk ook eens aan de nieuwe Breeze app die aan een opmars bezig is. Hier onder volgt een overzicht van de grootste datingsites.

Hoe veel single mannen en vrouwen zijn er gemiddeld online op het moment dat je op zoek bent naar leuke single dames of heren?

Snel datingsites vergelijken? We zetten de cijfers van de grootste Nederlandse datingsites hier op een rijtje. Groot is niet altijd beter, maar je kansen op een leuke date nemen toe naarmate meer singles lid zijn van één bepaalde datingsite. Inschrijven is bij elke site volledig gratis, en is de eerste stap naar een leuke duurzame relatie.

Lexa.nl: bestaat sinds 2002, en ruim 1.9 miljoen singles hebben gebruik gemaakt van de diensten van Lexa dating. Gemiddeld zijn er ruim 47.000 singles online op deze site; je vindt dus altijd mannen of vrouwen met wie je direct in contact kunt komen. Tevens geven zij een Beste Date Garantie. Je kunt ook zoeken op dates uit de verschillende grote steden. Bezoek Lexa.nl

relatieplanet logo

Relatieplanet.nl: bestaat ook sinds 2002. Naar eigen zeggen hebben ze ruim 4 miljoen singles in hun bestand. Waarschijnlijk de meest bekende Nederlandse datingsite. Gemiddeld zijn er ruim 5000 singles tegelijk online. Groot voordeel van Relatieplanet is dat zij ook “real life” evenementen organiseren naast hun online daten. Relatieplanet is inmiddels gestopt.

be2 logo

Be2.nl: is twee jaar jonger dan bovenstaande collega-sites; uit 2004. Maar liefst 16 miljoen singles verdeeld over 30 landen zouden er lid zijn. Dat lijkt ons wat veel. Wat opvalt is dat 57% van de leden vrouw is. Meer dan 40% van de full-members vindt een duurzame vaste relatie via deze datingservice. Twijfel je nog? Lees hun uitgebreide sectie met succesverhalen van oud-leden. Bezoek Be2.nl

parship logo

Parship.nl: Een serieuze datingsite die gebruik maakt van een persoonlijkheidstest voor het vinden van geschikte dates. Ook leuk: daten via de mobiele iPhone App. Verder houdt Parship een weblog bij met nieuws uit de datingwereld. 75% van de leden is hoger opgeleiden (HBO/WO). De man/vrouw-verhouding is 50/50. Bijna 90% van de leden is ouder dan 30 jaar, wat betekent dat je hier de meest serieuze daters vindt. Bezoek Parship.nl

Welke site nu te kiezen? Aanmelden is gratis dus als je tijd en zin hebt zou je je bij elke datingsite aan kunnen melden. Als je het bij 1 site wilt houden kunnen we de volgende korte tips geven:

– Tref je graag veel hoger opgeleide singles, kies dan voor Parship
– Kom je ook graag met singles uit andere landen dan Nederland in contact, kies dan voor Be2
– Wil je graag naast online daten deelnemen aan offline single evenementen, kies dan voor Relatieplanet
– Date je graag regionaal of per stad, kies dan voor Lexa

Overige Datingsites

Op de vele dating-startpagina; s vind je nog veel meer alternatieven :

https://speeddate.webgidsje.nl/

https://singles.verzamelgids.nl/?l=226983

https://singles.starthoekje.nl/

https://mijn-date.expertpagina.be/

https://internetdating.expertpagina.nl/

https://gratisdating.gerelateerd.nl/

https://datingtips.linkplein.net/

https://datingtips.eigenoverzicht.nl/

https://datingsites.startpaginaz.nl/

https://datingsite.webgidsje.nl/

https://datings.vinddirect.nl/

https://datingpagina.jouwpagina.nl/

https://datingpage.bestelinks.nl/

https://dating.startjenu.nl/

https://dating.starthoekje.nl/

https://dating-online.expertpagina.nl/

https://blinddate.webgidsje.nl/

https://alleenstaanden.verstandig-vergelijken.nl/

Vaagheid over leden- en bezoekersaantallen

Helaas zijn veel sites niet erg open over hun ledenaantallen. De meeste publiceren ze helemaal niet, en andere noemen niet het aantal actieve leden maar de som van het aantal mensen dat ooit sinds de oprichting op enig moment lid zijn geweest. Dit getal is dus veel te hoog en je hebt er daarom weinig aan. Het zegt namelijk niets over het aantal mensen dat recent op zoek is (geweest) naar nieuwe dates. Velen zullen jaren niet ingelogd zijn of zelfs geen account meer hebben.

Ook raken datingsites steeds meer (potentiële) leden kwijt aan dating apps als Bumble, Happn, Tinder en OKCupid.

Maak na je inschrijving altijd een volledig en duidelijk profiel aan. Geef aan wat je zoekt, wie je bent, en succes is verzekerd. Op een serieuze manier datingsites vergelijken geeft u in elk geval geen valse start.

Plaats een reactie