TROS Radar Datingsites Onderzoek

De afgelopen uitzending van het TROS consumenten tv-programma Radar stond grotendeels in het teken van online datingsites. De #1 Datingsite? Relatieplanet.nl

Bijna 6000 mensen gaven voor Radar hun mening over de verschillende datingsites. Door gebruik te maken van verschillende criteria werd een top 3 van betaalde datingsites vastgesteld. Dit zijn datingsites die minimaal 100 keer beoordeeld zijn door mannen en vrouwen uit het panel.

Top 3 datingsites (gratis en betaald) volgens Radar Consumentenpanel

De Top 3 die hier uit voortkwam is als volgt: Op 1 staat dus Relatieplanet.nl, op 2 E-matching (datingsite voor beter opgeleiden), en op nummer 3 volgde Lexa.nl. Zowel Relatieplanet als Lexa scoorden een 6, maar Relatieplanet kreeg meer beoordelingen, dus wordt dat rapportcijfer als betrouwbaarder verondersteld.

Deze datingsites werden het best beoordeeld op onder andere de volgende criteria: website, prijs, succes-rate, eerlijkheid, aantal reacties, kwaliteit reacties en het aantal niet-actieve profielen.

Opvallend was dat mensen in het Radar onderzoek niet bijzonder te spreken waren over de prestaties van de verschillende datingsites. Wellicht dat hier snel wat aan verandert. Overigens werden niet alle datingsites in dit tvprogramma onderzocht. enkele sites die wel gekeurd werden, maar niet in de top 3 datingsites eindigden zijn Match4me, dat net zo hoog eindigde als e-matching maar geen 100 beoordelingen kreeg.

Parship scoorde ronduit slecht; eindigde zowel bij de gratis als betaalde datingsites op de laatste plek. Be2.nl Dating wist geen plek in de Top 3 te veroveren.

Bekijk hier een fragment uit de bewuste TROS Radar uitzending uit 2010:

In de categorie gratis datingsites staat Paiq bovenaan, met het rapportcijfer 6.5. Ook Knuz.nl scoorde een 6.5 maar kreeg minder recensies en gaat er daarom met het zilver vandoor. e-Matching doet het ook in deze rubriek goed met een derde plek; cijfer een 6je.

Volledige Uitslag Internetdating Test

Op de website van Tros Radar kunt u de volledige uitslag lezen en reviews van alle besproken datingsites lezen. Als u zelf ervaringen heeft met genoemde of ongenoemde datingsites kunt u die kwijt in de reacties hier onder. Ook als u zelf heeft meegedaan aan het TROS Radar onderzoek naar datingsites lezen we graag uw reactie. Het is inmiddels al weer ruim 2 jaar geleden dat Radat aandacht besteedde aan internetdating; tijd voor een nieuwe uitzending wat ons betreft! Meer info op de Prodouct Radar pagina van dit TV programma.

Laat ook zellf weten wat ú de beste datingsite vindt, en wat er naar uw idee veranderd moet worden aan online datingsites. Zou u graag meer weten over verschillende datingsites? Dan kunt u ook snel de cijfers, aantal leden, kosten van datingsites vergelijken.

5 gedachten over “TROS Radar Datingsites Onderzoek”

 1. Nieuwste online dating concept: DrankjeDoen.nl!

  – Het nieuwe blind daten
  – Elkaar zien en horen dan voel je pas of die klik er is
  – Iedere zondag avond 20:30 gratis videodate events
  – 10 korte videodates achter elkaar van 1 minuut met optie tot 3 minuten verlengen
  – Is het een match? Dan kun je daarna elkaar tekstberichten sturen via drankjedoen
  – Je blijft anomiem zo lang je wilt alleen je voornaam is zichtbaar en matches zien alleen je leeftijdtijd, geslachte, opleidingsniveau en lengte (en social media als je die hebt ingevuld en wilt delen)
  – Geen openbare profielen dus, alleen je matches zijn je beperkte profiel
  – Algoritme/ratingsysteem zorgt voor leuke matches
  – Voorkeuren instellen zoals Geslacht,Leeftijd, Opleidingsniveau, Afstand en laten ook Lengte, Huisdieren, Kinderen, en nog veel meer
  – Veilig vanit eerst voortaan je eerste date
  – Minder kans op teleurstelling omdat je iemand al gezien en gehoord hebt

 2. Erg goed dat meerdere partijen aandacht besteden aan datingsites. Goed artikel en handige informatie van het televisie programma tros radar.

  Toevallig zelf ervaring met novamora en vind het tegenwoordig wel een van de betere. Ook op DSO wordt gezegd dat dit desondanks een van de betere casual dating aanbieder is.

 3. Pas op voor websites als Novamora.nl Te mooi om waar te zijn. Afstanden zij altijd ver weg. Profielen worden gemanipuleerd. En je foto’s hergebruikt. Let op zelfs als je je profiel verwijderd is de kans zeer groot dat je profiel en of foto’s worden hergebruikt. Het is dezelfde tendens als alle websites van het bedrijf therightlink. 99,9% is fake maar jouw foto’s zij wel gejat en zwerven op al deze websites. Ook de NOS besteedde er aandacht aan.

  https://nos.nl/artikel/2116824-bezoekers-datingsites-bestookt-door-nepprofielen.html

  Wees gewaarschuwd…..

 4. Ik vind uw onderzoek goed. Wat ik jammer vind aan datingsites is dat het altijd om een relatie moet gaan. Zelf ben ik dating-moe. Ik vind het veel natuurijker om mensen te leren kennen via andere manieren.. Daarom vind ik een website als http://www.contactplaats.nl bijvoorbeeld een heel goede uitvinding.

  Op die marktplaats kun je in contact komen met mensen via zo veel verschillende interesses, dat je geen andere websites meer nodig hebt. Ik kan daar naast dating ook mensen proberen te vinden via mijn hobbys of via activiteiten. Voor mensen die graag een relatie willen zou 1 centrale datingsite genoeg moeten zijn, voor alle andere contacten zou je daarnaast dan genoeg hebben aan contactplaats.

  Op die manier hoef je je niet steeds af te vragen op welke site de mensen die je zoekt zitten. Kortom alle contactmogelijkheden bij elkaar op een site, zoals ze dat op contactplaats aanbieden, vind ik het meest ideaal.

 5. Nog steeds een goed en nuttig overzicht van datingsites

Plaats een reactie